Mette Haugholt Sauherads første kvinnelige ordfører

KLAR: Mette Haugholt er klar for å ta utfordringen som Sauherads første kvinnelige ordfører. – Jeg gleder meg og er svært fornøyd med den valgkampen partivennene har gjort. Nå starter samtalene med samarbeidspartnere for de neste fire årene, sier Mette Haugholt, her sammen med  2. kandidaten Mari Anne Jensseter .

KLAR: Mette Haugholt er klar for å ta utfordringen som Sauherads første kvinnelige ordfører. – Jeg gleder meg og er svært fornøyd med den valgkampen partivennene har gjort. Nå starter samtalene med samarbeidspartnere for de neste fire årene, sier Mette Haugholt, her sammen med 2. kandidaten Mari Anne Jensseter .

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Den nye ordføreren i Sauherad heter Mette Haugholt og fører med valgresultatet 16 års Aps styre videre etter Hans Sundsvalen som nå gir seg. Dette vil bli Sauherads første kvinnelige ordfører.

DEL

Haugholt og hennes mannskap gikk sterkt fram og kaprer alene 10 representanter, en framgang på 2 mandater. Senterpartiet gjorde et brakvalg og fikk inn seks representanter. Det betyr at de to partiene har flertall i kommunestyret med 29 representanter.

I spann med KrF (3), Miljøpartiet De Grønne (2), kan de tre partiene notere seg for 15 mandater og også det gir flertall. Partiene holder imidlertid kortene tett til brystet.

KrF tatt av valgskred

Alf Rose Sørgaarden og KrF opplevde et valgskred og fikk sin tropp i kommunestyret halvert fra seks til tre. Det betyr også at partiet sannsynligvis er ute av diskusjonen som samarbeidspartner om da ikke Mette Haugholt og Ap tar partiet inn i varmen. Mer sannsynlig er det trolig at miljøpartiene og Venstre og MGD kan bli spiselig for det desidert største partiet i Sauherad. Høyre sitter igjen med tre mandater, Frp med 3.

– Dette blir spekulasjoner. Vi kommer til å snakke med alle som vil snakke med oss, sier Mette Haugholt, innstilt på å overta ordførerkjedet fra Hans Sundsvalen i det første konstituerende kommunestyret i oktober.

Føler det godt

Hun takker velgerne for tilliten etter å ha tatt to ny mandater.

– Klart dette føles veldig godt. Nå skal vi ta fatt på diskusjonene med de andre partiene slik at mest mulig av vår politikk skal gjennomføres de neste fire årene, men jeg må jo medgi at det ikke er de markante skillelinjene i partipolitikken i Sauherad, så her kan vi snakke med alle.

– Høyre og Frp også?

– Som sagt, vi snakker med alle som vil snakke med oss, sier Haugholt.

Lyktes med valget

Hun legger ikke skjul på at det var utfordrende å fylle plassen etter Hans Sundsvalen som har været en stø og markant ordfører i 16 år. Det ble litt som å hoppe etter Wirkola.

– Det var det, men når vi som parti setter edslag med to representanter mer enn det vi hadde, er jeg veldig godt fornøyd med den valgkampen partiet har gjort, sier Mette Haugholt og karakteriserer seieren som en lagseier.

Artikkeltags