Anført av ordfører Hans Sundsvalen i Sauherad og vannski- og wakeboardpresident Heidi Brenna drar en stor gruppe telemarkinger til Filippinene kommende uke for lære hvordan de skal kunne arrangere «Tidenes beste Cable Wakeboard-VM» når vannsport-sirkuset kommer til Norsjø og Telemark 13.-17. august 2014.

– Vi har ingen erfaringer med, eller referanser til, hvordan et slikt mesterskap avvikles. Studieturen til Manila er helt nødvendig for at vi skal skjønne mer om hva det er vi egentlig må strekke oss etter, sier styreleder i VM Wakeboard 2014 AS, Siri Hafnor i enpressemelding.


Årets mesterskap arrangeres i Angeles et par timer nord-vest for Manila, hovedstaden på Filippinene. Nærmere 250 deltakere er påmeldt, blant dem Nora Andersen fra Norsjø og Norge. I Telemark-delegasjonen inngår representanter for vertskommunen Sauherad, Norges Vannski- og Wakeboardforbund, Norsjø Ferieland, Norsjø Wakeboardklubb og VM-selskapet.

Les også: VM Cable Wakeboard 2014 til Norsjø

- Vi skal se på den sportslige gjennomføringen, vi skal se på rammene rundt selve mesterskapet, vi skal stifte nærmere bekjentskap med både aktive og ledere, og vi skal heie på Nora og de andre norske deltakerne. I tillegg er turen til Manila også en måte å sveise sammen arrangørstaben på. Det er ikke mange av oss som har samarbeidet før, og derfor er det viktig at vi har noen dager på oss til å bli kjente, sier Siri Hafnor.