Gå til sidens hovedinnhold

– Sauherad, et sant mareritt

Artikkelen er over 9 år gammel

Sauherad kommune har fått inn 44 høringsuttalelser om framtidig skolestruktur – til dels sterke.

Det er ikke vanskelig å forstå at innbyggerne er splittet i sitt syn, og at frustrasjonen, spesielt på Hjuksebø, er stor.

– Vi flytter

Gisle Moen skriver blant annet under vignetten «Sauherad et sant mareritt» at med full jobb på Kongsberg og samboer i full jobb på Notodden, betyr det flytting om skolen på Hjuksebø legges ned.

– Vi kommer aldri til å sende en 6-åring på buss alene. Større skoler gir bedre kvalitet, og ditt og datt, er tull. Det har da blitt folk av oss som har gått på Hjuksebø skole også.

Og det er flere som må flytte, eller eventuelt bytte jobb. Randi Ottestad Iversen på Hjuksebø vil ikke få hverdagen til å henge i hop med jobb i Notodden og barn som må hentes på Gvarv etter SFO.

Les også: Rådmannen vil legge ned tre skoler– Min 5-åring skal ikke kjøre buss, Bør Hjuksebø tilhøre Notodden?

Ny kommunegrense?

– Er det mulig for oss å fremme forslag om endring av kommunegrensene, spør Iversen.

Andre foreslår å kutte ut ungdomsskolen i Sauherad og fordele ungdomsskoleelevene mellom Notodden og Bø.

Dette er bare noen få eksempler fra alle uttalelsene.

Barnas representant, Hilda Sørum, skriver at det ikke må drives stedsutvikling på bekostning av barns framtid, og at man ikke må gamble med denne framtida, samt at alle barn fortjener lik og god kvalitet i både skole og på fritid, og ett samlet Sauherad.

Utdanningsforbundet og Fagforbundet vil ha kun en skole.

I dagens papirutgave kan du lese intervju med Hjuksebø-rektor Johnny Gangsøy som mener politikerne nå har minst to store utfordringer de må ta stilling til. Les mer i vår e-avis.

Kommentarer til denne saken