Det sier FAU-leder ved Hjuksebø skole, Silje Steinhaug Christoffersen.

– Hvis alle de fordelene vi så ved å bo på Hjuksebø plutselig forsvinner, så er valget enkelt – da flytter vi, sier småbarnsmora som er født og oppvokst på Tveiten på Notodden.Mandag har foreldreutvalget (FAU) ved skolen kalt inn til åpent bygdemøte, og her vil ordfører og rådmann orientere om den mye omtalte konsulentrapporten som omhandler den framtidige skolestrukturen i Sauherad.

– Vi har invitert samtlige politiske partier til møtet, og vi har allerede fått ja fra ordføreren, sier hun. Hun mener alt dermed ligger klart for en skikkelig og saklig skoledebatt.

LES OGSÅ: Bare minutter fra ny skole, Vil behandle saken seriøst

Rammer hele grenda

– Du mener at en nedleggelse av skole også vil ramme Hjuksebø som grend?

– Et stort problem vil blant annet være at verdien på husene her vil falle kraftig, hvis det i det hele tatt vil være mulig å få solgt dem. Hvis eneste alternativet er et skoleløst Hjuksebø, så flytter vi uansett. Da bruker vi eventuelt huset som hytte, ler hun.

– Er du ikke redd dette vil bli oppfattet som en trussel?

– Det er ingen trussel. Det er ganske enkelt det som kommer til å skje dersom skolen vår legges ned. Vi kommer ikke til å ofre barna våre for å redde kommuneøkonomien. Før ofrer vi kommunen, sier hun.

Flere elever vil komme

– Dersom Hjuksebø skole beholdes, vil barn fra Nordagutu også begynne her, og vi har plass for dem. Vi tror ikke dette vil bli dyrere for kommunen, når alle forhold tas med i regnestykket, legger hun til.

Les mer i dagens papirutgave