– Våre bekymringer er små sammenlignet med hva andre i denne saken opplever, sier Bjørn Holta. Telen møtte ekteparet fra Akkerhaugen i foajeen på Parken hotell i Ålesund

Spiste frokost

– Vi satt og hygget oss med frokost og utsikten over innseilingen til Ålesund. Plutselig så vi svart røyk, men visste ikke hvor den kom fra.

– Etter 10–15 minutter kom det beskjed over høyttaleren at vi alle passasjerer måtte møte på dekk 5. Der ble vi tildelt livvester og plassert i livbåter. Deretter ble vi kjørt inn til kai i Ålesund og geleidet opp hit til hotellet, forteller Bjørn Holta.

Alt gikk rolig for seg

– Jeg må få sagt at alt gikk rolig og fint for seg. Mannskapene var rolig, de visste hva de skulle gjøre og dermed oppsto det heller ingen panikk blant oss passasjerer, selv om vi nok var noe spente da livbåtene ble senket mot vannet.

–På hotellet ble det gjort alt godt for oss. Hele tiden fikk vi god informasjon, og ble tatt veldig godt vare på.

Mistet høreapparat

– Mange av våre medpassasjerer har mistet alt de hadde med seg. Jeg var heldig og hadde tatt med både noen briller, mobiltelefonen og lommeboka. Men jeg mistet høreapparatet, og Kari har mistet mobiltelefonen.

–Men dette er småtteri som lett lar seg ordne. Det er ingenting sammenlignet med hva de skadde og de omkomnes pårørende nå går gjennom. Vi har vært heldige tross alt, sier Bjørn Holta.

Ikke langt fra land

– Jeg er glad det skjedde så nært land, sire Kari Holta.

–Mye hadde nok gått annerledes om vi var langt til havs. Vi har bare godt å si om både mannskap på hurtigruta og betjeningen på hotellene. Alt i alt har dette gått langt bedre enn vi kunne fryktet for vår del, sier Kari.

Reiser med tog

– Vi skulle til Bodø med hurtigruta, og så ta toget derfra. Nå blir det vel at vi blir i Ålesund til lørdag, så drar vi til Åndalsnes og tar toget derfra.

–For meg har det vært spesielt å oppleve dette. Jeg har bakgrunn fra beredskapsplanlegging og øvelser hos fylkesmannen i Telemark, så på en måte har dette vært en interessant opplevelse.

–Og vi reiser gjerne med hurtigruta seinere en gang, sier Bjørn og Kari Holta.