850 000 til Sauherad

En delegasjon på ni personer med ordfører Hans Sundsvalen i spissen drar til Manila for å overvære wakeboard-VM på Fillippinene.

En delegasjon på ni personer med ordfører Hans Sundsvalen i spissen drar til Manila for å overvære wakeboard-VM på Fillippinene.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Både VM i wakeboard 2014 på Norsjø Ferieland og attraksjonsklyngeprosjektet Opplevelser i fruktlandskapet i Sauherad mottar pengestøtte fra fylkeskommunen.

DEL

Denne uken har Hovedutvalg for næringsutvikling vært samlet på Gaustablikk. Bevilgninger for flere millioner kroner ble gitt, og noen av dem kom Sauherad til gode:

VM i Wakeboard 2014
I 2014 skal det arrangeres VM i Wakeboard ved Norsjø Ferieland i Sauherad kommune. Telemark fylkeskommune ved Hovedutvalg for næringsutvikling gir 500.000 kroner til planlegging, organisering og gjennomføring av arrangementet.

Opplevelser i fruktlandskapet

Hovedutvalg for næringsutvikling gir et tilskudd på 350.000 kroner til attraksjonsklyngeprosjektet Opplevelser i fruktlandskapet, som Midt-Telemark Næringsutvikling (MTNU) har utviklet.

Opplevelser i fruktlandskapet sikter til at Sauherad er den nest største fruktkommunen i Norge. Bø Sommarland er det viktigste reisemålet i regionen, og MTNU ønsker å gjøre noe med dette ved å etablere en "attraksjonsklynge" med deltakere fra blant annet Reisemål bø, Gvarv Frukt og Bær, epleblomsten, Norsjø Hotell, Norsjø Ferieland, Evju bygdetun, Norske Eplefest, MTNU, Telemarkskanalen regionalpark, Telemark fylkeskommune, Høgskolen i Telemark, Kartfestivalen med flere.

Målet er å øke besøkstallet i fruktlandskapet, øke bruken av landskapet blant fastboende, øket tallet på produkter, øke tall produsenter, og øke tall på tilrettelagte opplevelsestilbud.

Øvrige bevilgninger:

Matfestivalen Mersmak
Mersmak søker om tilskudd til arrangementet i 2012 og 2013. I år er det femte gang festivalen gjennomføres. De siste årene har matfestivalen i Skien trukket ca. 50.000 besøkende.
- Det har lyktes arrangøren å etablere en regional utviklingsarena med fokus på mat, skriver konstituert fylkesrådmann Mette Fjulsrud i saksframlegget. Festivalen får til sammen 800.000 kroner, fordelt på i år, og neste år.

Grenland Dansekompani
Danseensamblet får 500.000 kroner i tilskudd til danseproduksjonen Signatur.

Dyrsku`n
Dyrsku`n Arrangement AS får 800.000 kroner til videre drift av Inkubator for mat- og naturbasert næring i perioden 2012 til 2013.

Vidda Vinn
Hovedutvalg for næringsutvikling gir et tilskudd på 850.000 kroner til konkrete tiltak for å styrke satsingen på sommeraktiviteter i områdene til Hardangervidda.

Vekst i Grenland
500.000 kroner i tilskudd blir gitt til Vekst i Grenland for 2012 til prosjektet etablering av kommersialiserings-ing/inkubator

Connect Østlandet
Hovedutvalg for næringsutvikling gir et tilskudd på 200.000 kroner for hvert år (2012 og 2013), som en toårig prosjekttildeling. Målet er å øke aktivitetene innen sitt arbeidsområde overfor virksomheter og etablere gründere i hele Telemark.

Green Business Norway
Får et tilskudd på 700.000 kroner for 2012. Midlene skal brukes innenfor satsingsområdene internasjonalisering, nyskaping og entreprenørskap i utdanning.

Artikkeltags