Om ikke jubelen sto i taket blant de NAV-ansatte som var til stede i kommunestyresalen torsdag, kunne en lett merke på ansiktsuttrykkene deres at nå var de fornøyd. Arbeidsforholdene de har i den gamle lensmannsfløyen på kommune- huset er de ikke fornøyd med, og lenge har de ventet på en endelig avklaring.

Økonomi

På grunn av Sauherad kommunes svært anstrengte økonomi ble kommunestyret tvunget til å oppgi de opprinnelige oppussingsplanene for NAV og hele kommunehuset. Alternativet "Bankbygget" var det Høyres Karin Bratteng Melhus som kom med for noen måneder siden. Lokalet ble ledig da lensmannskontoret i Sauherad ble lagt ned i høst.

Torsdag skulle kommunestyret bestemme seg om de skulle gå for en oppgradering av lokalene i kommunehuset eller "Bankbygget". Alternativ kommunehuset ville kostet Sauherad kommune sju millioner kroner, mens "Bankbygget" er beregnet til å koste 5,9 millioner kroner. Årsaken til at det første alternativet ble dyrere er at NAV måtte leie alternative lokaler i byggeperioden.

Lettet

Tove Merethe Birkelund, leder av NAV Sauherad, smilte fornøyd da kommunestyret enstemmig gikk for "Bank- bygget". Det betyr at NAV kun må flytte knappe 100 meter fra der de holder til i dag.

– For meg er lokaliseringen uvesentlig. Det som er viktig er at nå har vi 13 ansatte en endelig løsning. Nå ser vi fram til å jobbe i lokaler som er tilrettelagt vår type virksomhet.Les mer i papir- eller pdf-utgaven av Telen.