Gå til sidens hovedinnhold

–Glad for at skolen min ble lagt ned

Artikkelen er over 9 år gammel

–I ettertid tenker jeg at jeg er glad for at skolen min ble lagt ned.

Sa Sauherad SVs unge kommunestyrerepresentant Oda Amanda Kise Hjertstrøm i politiker-panelet under det store folkemøtet om framtidig skolestruktur som FAU på Hjuksebø arrangerte nå i kveld.
Storsalen ved Hjuksebø skole var fyllt til randen av engasjerte innbyggere. Kise talte nok for litt døve ører i denne kamplystne forsamlingen på Hjuksebø, men hun fortalte åpent om tiden hun gikk på Sætersbø skole på Hørte - og skolen ble vedtatt lagt ned:

–Det er uenighet i partiet mitt om dette. Men jeg mener at for å få gode skoler må vi samle økonomien og kompetansen på en skole. Da Sætersbø ble lagt ned var vi sinte og gikk i protesttog til Gvarv. Jeg var sur. Men i ettertid er jeg veldig glad for det, sa hun i sitt lille innlegg.


Tilsvarende møter i forbindelse med høringsrunden skjer på Nordaguta skole i morgen tirsdag, på Akkerhaugen skole onsdag og på Gvarv skole/Sauherad ungdomsskole torsdag.

Som kjent har politikerne vedtatt at driftsnivået i Sauherad-skolene må ned med minst 4,3 millioner kroner for å få en kommuneøkonomi i balanse - og for å få en kvalitetsheving i skolen. En konsulentrapport, som altså nå er ute til høring, konkluderer med at eneste måten å få til en innsparing på fem millioner kroner, er å bare ha en barneskole for hele Sauherad.

En «mellomløsning», med en 1-4-skole på Hjuksebø og en full barneskole på Gvarv, sparer bare halvparten av det administrasjonen og politikerne mener er nødvendig. Da må pengene hentes fra andre sektorer i kommunen, mener de.

Se også:

– Min 5-åring skal ikke kjøre buss

Vil behandle saken seriøst

Kommentarer til denne saken