Eplemost fra Gvarv på Ski-VM

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Eplemost fra Sauherad serveres fiffen på Grand Hotel under åpningen av Ski-VM i Oslo torsdag.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Designfirmaet Moods of Norway valgte seg mat fra Telemark til sin motevisning under åpningsshowet i Oslo sentrum.

1500–2000 gjester får leske seg med eplemost fra Epleblomsten AS i Sauherad, mens de nyter de lekreste retter.

I skisportens vugge

Moteguruene fra Stryn fikk Bondelagets Askeladdenpris i 2005 for sitt fokus på norske landbrukstradisjoner i sin mote. Da ble samarbeidet født.

Telemark bondelag og bygdekvinnelag ble utfordret til det spennende oppdraget i Ski-VM fordi skisportens vugge sto nettopp i Telemark.

Smak fra Telemark

En delegasjon av kokker fra Telemark serverer potet- og purreløksuppe med hjemmerøkt laks, sprøtt bacon og crumle, samt bakt skrei med parmesan aioli, fritert kapers, tomat- og sjalottchutney på flatbrød fra Skreppa i Morgedal og confitert andelår fra Holte gård i Drangedal.

Det blir også saltbakt svineside med syltet rødkål og braisert kalvebryst med trøffel- majones og urtebakte nøtter. Og altså eplemost fra Epleblomsten i Sauherad.

Artikkeltags