Gå til sidens hovedinnhold

- Det er noe ekstra når bæra kan gå rett fra trærne og rett oppi tønna

Artikkelen er over 2 år gammel

Lindheim ølkompani stakk denne uken av med både gull og bronse i den gjeve konkurransen Brussels Beer Challenge.

Ølprodusenten fra Gvarv, som har holdt på siden 2013, hadde sendt inn to surøl til konkurransen der 1600 øl fra hele verden er med. 90 dommere fra hele verden er med på å kåre vinnere i de forskjellige klassene og Lindheim ølkompani fikk gull for et vellagret kirsebærøl i klassen beste fruktøl.

Flere år i produksjon

– Ølet «Sour Cherry – Farmer's Reserve» er en blend av 2016 og 2017-årgangene som har ligget lagret på eikefat til de ble mikset tidligere år og tappet på flasker i mai. Her har ølet fått utvikle seg videre til det ble sendt inn til konkurransen, forklarer ølbrygger og fruktbonde Eivin Eilertsen.

Bronse fikk produsenten for ølet «Coolship Cherry – Farmer's Reserve» i klassen old style fruit – lambic.

– Det er en belgisk spesialitet, så det er ekstra kult at vi når opp her. I fjor vant vi sølv med et øl laget av plomme, forteller Eilertsen og legger til at dette kirsebærølet er spontangjæret i basseng og ikke tilsatt gjær.

Smakfull frukt

– Det er tydelig at Midt-Telemark har god frukt. Det har mye å si, og det er tydelig at det fungerer bra til å lage øl.

 

Eilertsen røper at belgiske produsenter har tatt kontakt for å kjøpe kirsebær til sitt eget øl, men det er foreløpig ikke noe tema å selge bærene.

– Det er vår skatt og vi bruker kirsebærene helt ferske hvis det er mulig. Det er noe ekstra når de kan tas rett fra trærne og rett oppi tønna, forteller han.

Motiverende

For Lindheim ølkompani er det uansett en real fjær i hatten. Tidligere i dag ble det satt etiketter på det ølet som vant gull, slik at flaskene er klare til salg. Skikkelig god timing med andre ord.

– Dette ølet tar lang tid å produsere, vi begynte for noen år siden og nå er det klar for salg.

I likhet med ølet som vant bronse er begge flaskene å finne på polet. Nå regner Eilertsen med at det blir etterspørsel i ukene fram mot jul, men enn så lenge skal både han og Ingeborg Lindheim nyte fruktene av sitt arbeid.

– Vi står inne i bryggeriet dag ut og dag inn. Da er det veldig hyggelig å bli lagt merke til. En real motivasjonsboost som viser at det vi holder på med er riktig.

Kommentarer til denne saken