Det sier Ingeborg Lindheim (28), som sammen med samboer Eivin Eilertsen snart overtar drifta av Lindheim fruktgård på Gvarv. Foreldrene, Berit og Torstein Lindheim, har drevet gårdsturisme i 30 år, men nå overlater de roret til odelsjenta Ingeborg.

700 svensker i år

–Det har liksom ligget i korta at jeg skulle overta en dag. De siste sju åra har vi bodd i Trondheim, men både jeg og Eivin har vært med på fruktproduksjonen, høsting og salg, tre-fire måneder i året. Og nå var vi klare for å etablere oss her, forteller Ingeborg.

Hun er vokst opp med at busser med turister inntar gården, og er dermed ikke ukjent med bransjen. Men i år er første året de har én fast turoperatør. Og de satser på å ta imot 700 svensker i år. Neste år kan det bli flere bussturister.

–I dag tar pappa turistene med til Nes kirke hvor de guides rundt, og de får omvisning her på gården og mulighet før handel av gårdsprodukter. Eivin og jeg satser på å la bussene kommer på gården og gjestene får smake øl og handle i gårdsbutikken, før de reiser igjen. Jeg hadde ilddåp som turistguide her om dagen. Det var litt skummelt, men gikk greit, sier Ingeborg.

Bryggeri og bar

Samboer Eivind forteller at de vil drive gården på en litt mer moderen måte, med en ungdommelig vri. Derfor satser de på å få i gang eget mikrobryggeri til høsten. Arbeidet med bryggelokalet i låven er i gang.

Ingeborg legger til at de har vært i San Diego får å lære å brygge øl, og Innovasjon Norge støtter forprosjektet med 140 000 kroner. I tillegg til å etablere bryggeri, vil vi gjøre noen endringer i låven. Blant annet vil vi etablere en bar i spisesalen i første etasjen, med innsyn til bryggeriet. Spisesalen har plass til rundt 60 gjester, og vi har nå både servering- og skjenkebevilling. Vi er i gang med å lage en ny gårdsbutikk, og i andre etasje blir det en egen, liten bar med flott utsikt.