For dem som er interessert i den britiske rockehistorien, burde The Pretty Things klinge godt i bakhodet.

Startet i Stones

Som sine langt mer suksessfulle kolleger i The Rolling Stones har også The Pretty Things holdt det gående i 50 år. Gitarist Dick Taylor var studiekamerat med Keith Richards og Mick Jagger, og spilte faktisk i The Rolling Stones helt i starten. Da Brian Jones ble med som gitarist var tanken at Dick skulle spille bass, men det ville han ikke. Han dro tilbake til studiene, Bill Wyman tok over bassen i Stones og Taylor dannet The Pretty Things året etter.

Psykedelia og opera

Musikalsk spilte de i starten en enda røffere R&B- enn The Stones, men som så mange andre band på 60-tallet ble man mer eksperimentelle med årene. Albumet «S.F Sorrow» fra 1968 blir regnet som en av de beste psykedeliske rockeplatene som er lagd samt den første rockeoperaen, etterfulgt av blant andre The Who sitt album «Tommy».

Musikkmagasinet Rolling Stones utnevnte i 1970 plata «Parachute» til Årets plate.

Intimkonsert

20. juli er The Pretty Things altså på plass for å gjøre en eksklusiv intimkonsert på Akkerhaugen stasjon.

– Maks kapasitet er 90 personer og vi er stolte av å være den eneste scenen i verden hvor man kan oppleve The Pretty Things på så nært hold, man er bokstavelig talt ikke er mer enn en armlengdes avstand fra musikerne, sier en godt fornøyd Bjørn Arve Skjeslien fra Akkerhaugen Rock Samfunn.

– Etter den kampen vi har ført for å ta over stasjonen er det en vanvittig boost for både bygget og brukerne at The Pretty Things har valgt å ta turen innom Akkerhaugen, og de gleder seg såpass til å komme at de allerede har bestemt seg for at de skal være en dag ekstra i området for å slappe av istedenfor å reise rett videre, sier Skjeslien.

Les mer i Telen lørdag

LES OGSÅ: Folkemusikk møter rock på stasjonen, Knut var på lag