Gå til sidens hovedinnhold

St. Hans på rockestasjonen

Artikkelen er over 9 år gammel

Akkerhaugen Rocksamfunn er 30 år. Det blir behørig feiret på rocke- stasjonen lørdag.

– Det er 11. gang vi arrangerer St. Hans-rocken, og vi håper og tror at det som alltid vil bli fullt hus og god stemning på stasjonen, sier primus motor Bjørn Skjeslien til Telen.

Populær konsert

Den årlige St. Hans-feiringen på den nedlagte jernbanestasjonen er blitt en populær begivenhet:

– I tillegg til musikkinteressert ungdom fra Sauherad kommer det også hvert år en solid delegasjon fra Notodden. Som regel har vi også besøk av flere venner fra utlandet som stadig kommer tilbake for å oppleve den gode stemningen og tøffe musikken, sier Skjeslien.

LES MER OM ROCKESTASJONEN PÅ AKKERHAUGEN:

Vil sloss for rockestasjonen

Får støtte fra "veteran"

Rock og kunst på Akkerhaugen

Variert kulturmeny

I år har rocksamfunnet kokt sammen en spenstig kulturell midtsommermeny for sine venner. Blant de kjente navnene finner vi Marjit Vinjerui og notoddenbandet X-Queen of the Astronauts.

– Vi er også glad for at 20 år gamle Olav Torjus fra Gvarv kommer hjem fra Bergen for å bidra med sin elektronika. Han hadde sin spede start her på stasjonen som 11-12-åring.

LES OGSÅ: Hekta på rock

Det skal også bli moro å presentere Megan Thomas fra Liverpool, som er spådd en stor karriere.

Siste gang?

– I løpet av kvelden vil også filmmakeren Vebjørn Guttormsgaard presentere en av sine kortfilmer. Alt skulle dermed ligge til rette for en ny og trivelig St. Hans-rock her på stasjonen, sier Skjeslien.

Om dette blir noe av det siste ungdomsmiljøet på Akkerhaugen får gjøre på den gamle stasjonen skal rådmann og siden politikere avgjøre neste uke.

Kommentarer til denne saken