Hvert tiende år for eksempel. Det har så langt vært syklusen for Jens Olav Haugens (65) soloutgivelser. Hans første soloplate «Over Terskler» kom i 2002. Nå, 10 år etter, er han klar med «Other Streets».

Masse ideer

– Det betyr vel at den neste skiva kommer når jeg er 75, sier han lakonisk før han fortsetter: – «Other Streets» er et resultat av en lang prosess der jeg har fått jobbe med en hel masse ideer jeg har gått og båret på. Jeg har fått lov til å være litt prøvekanin i studioet til Big Bang-trommis Olaf Olsen. Han liker godt å jobbe med gamle folk som meg, som har opplevd 60-tallet på godt og vondt, forteller han.

LES OGSÅ: Første gang for Jens, Med Ike i Europa,

Flere sjangere

– Jeg har jobbet med det jeg har lyst til, uten å tenke sjangere, så musikalsk spriker plata i mange retninger. Det er mange instrumentallåter, og kun tre sanger med vokal. På to av dem synger jeg sågar sjøl. Det har jeg ikke gjort siden jeg var ungdom i Oslo, sier Jens, som har skrevet tekstene og det meste av musikken sjøl.

Han har også fått god drahjelp på plata. Olaf Olsen er nevnt. Han spiller trommer på alle låtene. Han gamle kollega Øyvind Moen fra Telemark Blueslag og Jigsaw Puzzle har lagt vokal ei låt, mens Morten Omlid trakterer gitaren på et par låter. Han har også hjelp fra Henning Johnsen på trombone, Eskil Aasland på perkusjon, Johnny Aasgaard på gitar og Heidi Grete Aasland på kor.

Og det er enda flere som bidrar:

Hardingfele og sax

– Jeg har alltid hatt kjemperespekt for Guttorm Guttormsen, og synes det var flott gjort at han takket ja til å bli med. Han er en fabelaktig musiker som bidrar både med saksofon og fløyte på flere av låtene.

På åpningssporet «Remembrance» er det hardingfela til Per Anders Buen Garnås som er sentral.

– Jeg elsker hardingfele og Per Anders er en genial musiker som også var med på den første plata. Han ville jeg ha med denne gangen også, sier Jens.

Far og sønn

– Jeg synes også det var kjempekult at sønnen min Thomas heiv seg med på gitar på et spor sammen med gamlefar. «Night Rat Killer» henter navnet sitt fra en yrkesgruppe i slummen i India som lever av å drepe rotter om natten, forteller Jens. Thomas, med solid metalbakgrunn, har lagt på en gitar som passer perfekt til låtens litt mørke stemninger.

Jens var mangeårig bassist i Spoonful Of Blues, men ga seg der for to år siden. Nå er det Rita Engedalen og Backbone som utgjør livespillingen. Noen konsert med «Other Streets»-prosjektet blir det neppe, men plata vil han gjerne at folk skal få anledning til å lytte til:

– Den kan lastes ned fra nettet eller kjøpes på Ace Recordstore i Storgata på Notodden. Håper folk liker den, avslutter Jens Olav Haugen.

Hør en smakebit fra plata!