Fra lørdag av og hver dag i to uker framover byr altså idylliske Galleri Nyhuus på tre så ulike bildekunstnere som Trine Støren, Jan Petter Bratsberg og Frank Brunner.

Så har da også hver av de tre fått sitt eget utstillingslokale i det flotte galleriet. Støren, opprinnelig fra Porsgrunn, men nå bosatt på Gvarv, har stilt ut på Galleri Nyhuus før. Bratsberg, fra Skien, og Brunner, som nå har flyttet hjem til Norge etter flere år i New York, er nye i Gvarv-sammenheng.

Dette er sjuende sommerutstillingen som ekteparet Nyhus/Holtskog presenterer etter den svært så vellykkede ombyggingen av låven sin hjemme på gården fram mot åpningen i 2005.

–Støren har funnet sin helt egen stil, og er helt karakteristisk i form og farge, sier Holtskog – og viser fram Størens «Sæterjentens mandag» – som også viser kunstnerens bruk av humor – i det som ofte er en symbiose mellom folk og dyr.

–Ja, jeg er opptatt av humor i bildene mine, den ironiske humoren. Men det er bare så få som ser det, medgir kunstneren.

Jan Petter Bratsberg er på sin side regnet som en av Nordens fremste naturmalere. Bildene han viser fram på denne utstillingen er laget for formålet – og speiler mye kulturlandskap – siden de også skal stilles ut midt i et kulturlandskap.

–Jeg har alltid vært opptatt av kulturlandskapet som et viktig miljø for mangfold av arter, sier Bratsberg, kjent for sitt engasjement, også i bildene sine, for miljøet og naturvern.

–Vi står jo overfor veldig store utfordringer, både når det gjelder det tradisjonelle naturvernet og miljøvernet. Men i bildene mine har jeg nok konsentrert meg mest om naturvernet, og vernet av kulturlandskap, som jo er nødvendig for artsmangfoldet, sier Bratsberg, som har vært svært glad i naturen helt fra barnsben av.

Tredjemann på sommerutstillingen, Frank Brunner, stiller med flere grafiske arbeider. Speilinger i vann, lys og reflekser er viktige motiver for kunstneren, som ellers akkurat nå er aktuell med en større utstilling på Haugar Vestfold Kunstmuseum i Tønsberg.