Gå til sidens hovedinnhold

God GPS-ferie

Artikkelen er over 9 år gammel

Garmin Nüvi 3590 er en fabelaktig navigasjonsenhet.

Etter å ha brukt Garmin Nüvi 3590LMT i en periode, sitter vi igjen med et positivt inntrykk. Dette er en GPS med en svær, kapasitiv trykkskjerm, og den føles som en rask og elegant mobiltelefon når du trykker deg rundt i menyene.

Brukervennlig

Inntastingen av et reisemål går veldig elegant i Nüvi 3590LMT. Med et søkefelt som omfatter alt, vil du bruke få sekunder, enten du leter etter «Pizza», «Sportsnett» eller «Karl Johans Gate 2».

Les også: HD-brett til jobb og fritid

Les også: Godlyd du ikke blir sliten av

Les også: Koster mer enn den smaker

Garmin mangler IQ Routes-tjenesten som gjør at TomTom-brukere kommer fortere fra A til B enn det du gjør med Nüvi 3590LMT, men live-tjenester kan kjøpes til en konkurransedyktig pris.

Til fotnavigering er Garmin ledende av de GPS-ene vi har testet. Her snur skjermbildet seg når du holder GPS-en i hånda i stående modus, og den fotgjengertilpassede navigasjonsmodusen fungerer godt.

Koster flesk

For de fleste vil den store haken være prisen. Nüvi 3590LMT koster i skrivende stund 2500 kroner.

Da TomTom GO Live 1000 Europe ble lansert, kostet den det samme. Nå ligger den imidlertid på helt ned til 1800 kroner. Den har riktignok en mindre skjerm, men den har IQ Routes og ett år med gratis live-tjenester.

Garmins alternativ er likevel slankere og mer elegant, samtidig som skjermen er større. I tillegg fungerer Nüvi 3590 bedre i tunneler.

I forhold til Mio Spirit 687 er Nüvi 3590 i en helt annen klasse. Den er så mye raskere i bruk, og skjermen så vel som byggekvaliteten er langt bedre. Men så koster den også en tusenlapp mer.

For de 2500 kronene får du en GPS som ikke kommer til å støve ned på dashbordet. Denne kommer du til å bruke, fordi et godt brukergrensesnitt og en god skjerm gjør den morsom å bruke.

Les hele denne testen på Amobil.no

Kommentarer til denne saken