Will og Emma Craig, venner av prins William, eier store områder i Lewa Wildlife Conservancy, samt ett av de fem overnattingsstedene i parken. Det var her prinsen og frøken Middleton ferierte før de reiste hjem til England for å kunngjøre forlovelsen sin.

Dyrerike

Her kan man booke seg inn og være med på safari og rideturer – eller hva med en flytur i et åpent, gammelt fly for å få den rette «Out of Africa»- følelsen?

– Ingen andre parker i Kenya har like mange neshorn som oss, forteller Joseph Kirui mens han kjører oss fra flystripen på savannen til Lewa Safari Park.

Lewa Wildlife Reserve ligger en times tur med småfly fra Nairobi. I tillegg til å ha Afrikas største andel av både hvite og svarte neshorn, rommer den 251 kvadratkilometer store parken et mylder av andre afrikanske dyr.

Tre brødre

I løpet av jeepturen fra flystripen til lodgen, som tar 40 minutter, kunne vi observere fire av «The Big Five». Den femte, leoparden, skulle det vise seg at vi aldri møtte i løpet av oppholdet.

– Se i gresset der borte! hvisker Joseph.

Og der, mellom de tørre gresstråene, ser vi seks buskete øretipper som stikker opp. Tre geparder, «The Three Brothers» som de blir kalt, er på jakt etter et kveldsmåltid – kanskje en bøffel eller en antilope.

Jeepen kommer helt inntil dyrene. Samme kveld får vi enda en tett-på-opplevelse - kun to meter unna herr og fru løve som slapper av inne i et buskas.

Snikskyttere

70 dyrearter og 350 forskjellige fugler hører hjemme her på savannen. Noen av dem migrerer over store områder i Øst-Afrika, mens andre er stasjonære.

Naturvernområdet Lewa er inndelt i 17 områder, og to rangers passer på hvert område. Den største bekymringen er «poachers», snikskyttere.

Neshorn brukes nemlig fortsatt som legemiddel, spesielt i Asia. Strenge straffer venter snikskyttere som blir tatt. Men vanligvis kommer de aldri så langt som til rettssalen.

– I desember i fjor fant vi to neshorn hardt skadet. Hornene var kuttet av. Vi fulgte etter snikskytterne med blodhunder til hovedveien, men der forsvant dessverre sporene, forteller Philip Letelit på hovedkontoret til Lewa Wildlife Conservancy.

Sjelden sebra

De tre blodhundene Tash, Toffee og Pension gjør en uvurderlig jobb sammen med vokterne i parken. I 2009 var de involvert i 40 episoder hvor det var fare for sikkerheten i parken.

– They are sniffing out the bad guys, sier John Pameri, sikkerhetssjefen i Lewa.

I tillegg til «The Big Five» kan man også se etter «The Big Northern Five» og «The Small Five». Grevy’s zebra, et av de fem nordlige dyrene, er utrydningstruet.

Det finnes bare 2500 igjen av den vakre sebraen som skiller seg fra andre sebraer ved at den har helt hvit mage.

De sjeldne hestedyrene, som beveger seg i flokk over savannen, er et vakkert syn i soloppgangen.

Mylder av dyr

Blikket fanges av en flokk sjiraffer som spiser frokost fra de øverste greinene på et akasietre. Store grupper med bøfler vandrer også gjennom det gule gresset.

Senere på dagen, da solen nærmer seg horisonten, stopper guidene Joseph og Alex jeepene ved i nærheten av et vann.

– Nå er det tid for en sundowner før vi reiser tilbake til middagen på hotellet, smiler Joseph og drar opp kurver med flasker, glass og snacks.

Det lyser gulbrunt i pelsen til sitatunga-antilopene som gresser litt bortenfor «oasen» vår. Idet solen farger savannen rød, og fuglene flokker seg rundt det lille vannet, er det umulig ikke å bli høy på safari.