Gå til sidens hovedinnhold

Her er kun gamle campingvogner tillatt

Artikkelen er over 10 år gammel

Kunne du tenke deg en helt annerledes campingferie?

Da kan den franske retrocampingen Belrepayre være noe for deg.

Et enkelt skilt på en stolpe viser veien. Har man en fart som tilsvarer de franske fartsgrensene, er det fort gjort å miste avkjøringen. Får man derimot svingt av i tide, kommer man inn på en smal vei som slingrer seg opp mot det platået der Belrepayre brer seg ut.

Her i Frankrikes sørvestre hjørne, ved foten av Pyreneene, blant bølgende solsikkefelt og middelalderske byer, ligger en mildt sagt uvanlig øy i det europeiske campinghavet.

Ligner romskip

camping

STILFULL FERIE: Camping har aldri vært mer gjennomført enn på Belrepayre. (FOTO: Lovisa Höök)

De buttede kultklassikerne av noen husvogner er av merket Airstream, og ligner strandede romskip der de ligger på rad og rekke langs en villblomstkantet grusvei.

Hver husvogn er tematisk innredet, og utrustet med en egen terrasse komplett med bord og solstoler. Husvognen «Silver streak» oser sent 1950-tall. Her finnes tidstypiske flaskeåpnere, reklameplakater, servietter og kopper, samt en gammel båndspiller (med ett bånd – Elvis så klart).

Ekte vare

camping

NYTT LIV: De tidligere sirkusarbeiderne Perry og Coline Hazzard lever ut en nostalgisk drøm på retrocampingen Belrepayre. (FOTO: Lovisa Höök)

Det begynte for sju år siden, da den irsk-franske sirkusfamilien Hazzard ble lei av det omflakkende livet og bestemte seg for å slå ned teltpluggene for godt i Sør-Frankrike. Airstreameren, som hadde vært hjemmet deres i 30 år, ble campingplassens resepsjon. Ikke mindre enn ni veteranhusvogner ble importert fra USA.

– Vi ville skape noe annerledes. De alternative campingplassene som fantes da, besto av trehytter og tipi-telt, sier Perry Hazzard.

Innertaket i resepsjonen er av oransje vinyl, og vognen er full av 1950- og 60-tallskuriosa.

– Mange som kommer hit, elsker 1950- og 1960-tallet, og er arkitekter eller en eller annen form for designere. Eller de er bare samlere.

Airstream-husvognene og alle tingene vi har fylt dem med, er ekte vare. Det setter gjestene våre pris på. Her kan de se på og bruke gjenstander de til nå bare har sett på bilder.

Veteranrabatt

camping

NYTT LIV: De tidligere sirkusarbeiderne Perry og Coline Hazzard lever ut en nostalgisk drøm på retrocampingen Belrepayre. (FOTO: Lovisa Höök)

Til Belrepayre er alle velkomne, men folk med veteranbiler får rabatt. Vil man ikke leie seg inn i en Airstream, går det bra å slå opp sitt eget telt. Eller man kan ha med sin egen husvogn, så lenge den har minst 30 år på nakken.

Mange gjester tilbringer kveldene på campingen. Da åpner campingplassens bar, «Apollo lounge» – som også er installert i en nostalgisk husvogn.

Samtidig forvandles Perry til dj Bobby Lotion og pumper ut Bowie, The Who og Elvis. Hans kone, Coline, serverer økologisk mat, og sønnen Coreo byr på trylletriks.

Store personligheter

I løpet av oppholdet passer de fleste gjestene på å få med seg en utflukt eller to. Oswain og Hannah Jones fra Wales har nettopp kommet tilbake fra en avkjølende dukkert i den store elven som ligger like ved.

– Vi har vært ute og reist i noen uker og forsøker å få med litt av alt: telting, luksushotell og nå dette. Vi dumpet over campingplassen helt tilfeldig, og tenkte at dette kunne være en artig og annerledes måte å runde av ferien på, sier Hannah Jones.

– Dette stedet er helt spesielt. For ikke å snakke om eierne. For noen personligheter! Det trengs helt klart en sprø ire eller to for å dra i gang noe sånt som dette, sier Oswain Jones.

Vil ikke vokse

Etter fem sesonger begynner familien Hazzards drømmeprosjekt å stå ferdig. Den tiende og siste Airstream-husvognen er innviet, og noe særlig større enn dette ønsker de ikke at campingplassen skal bli.

– Vi bruker hele vinteren på å tenke ut hvordan vi kan videreutvikle campingen, sier Perry.

– Når sommeren kommer, setter vi kanskje tjue prosent av ideene ut i livet. Nå er det svømmebasseng vi funderer på. Eller er det bedre om gjestene tar seg en tur til nærmeste badeplass? Det er jo uansett mer retro!

Fakta om Belrepayre retrocamping

* Beliggenhet: Ni mil sør for Toulouse, på landsbygda i Sør-Frankrike. Består av ti Airstream-husvogner.

* Priser: En vogn for to personer, fra 85 til 140 euro per natt. En vogn for fire personer, fra 100 til 200 euro per natt (de laveste prisene ved minimum tre dagers opphold).

* Åpent: mai–september.

* Fasiliteter: Spa med badestamper og mongolsk relax-telt. Alla husvognene har kjøkken, de fleste også toalett. I hovedbygningen er det toaletter, dusj og vaskemaskiner.

* Reise hit: Vil du fly ned, kan du ta rutefly til Toulouse. Dessuten har Ryanair flyginger fra Oslo Rygge (Moss) til Beziers, som ligger en drøy time fra campingplassen.

* Kontakt: Tlf.: 0033-561681199, www.airstreameurope.com

Kommentarer til denne saken