Irlands nye regjering prioriterer reiselivet høyt i sin plan for å gjenreise republikkens økonomi. Derfor har den vedtatt å redusere momsen på turistrelaterte varer og tjenester fra 13,5 til ni prosent med virkning fra 1. juli.

Regjeringen har også foreslått for parlamentet å fjerne helt flyavgiften på 10 prosent som gjelder innreiser til Republikken Irland. Regjeringen har majoritet i parlamentet, så forslaget ventes å bli vedtatt med det første.

Den irske regjeringen har innsett hvor stor betydning Irlands internasjonale gjester har for landets økonomi og for å skape vekst og flere arbeidsplasser:

- Reduksjonen i merverdiavgift på 4,5 prosent er et kupp for økonomisk pressede bedrifter, og godt nytt for alle gjester fra både Norge og alle andre land, siden dette betyr reduserte priser. Irland er åpent for business, og det har aldri vært et bedre tidspunkt å besøke øya på, uttaler Niall Gibbons, som er adm. direktør for Tourism Ireland, organisasjonen som er ansvarlig for markedsføring av Irland i utlandet.

Både SAS, Norwegian og Ryanair har direkteruter til Dublin, fra henholdsvis Gardermoen, Torp og Rygge.

Cliffs of moher

KLIPPER: De 214 meter høye Cliffs of Moher er blant Irlands mest besøkte attraksjoner.