(RA): Både Hjartdal og Rjukan og Tinn Røde Kors Hjelpekorps ble søndag kveld kalt ut av AMK for å bistå med og få en skadd turgjenger ut av fjellet på baksiden av Gaustatoppen.
- Pasienten lå langt oppi siden fra Gausdalen og vi rykket ut med flere mannskaper sammen med SAR-gruppa til brannvesenet og ambulansen fra Tinn. Vi tok vi oss frem til pasienten med én gruppe via Gaustabanen og ned fra toppen og én gruppe inn via Selstali, forteller Røde Kors på sin facebookside.

- Det var ett skikkelig ruskevær med regn, tåke og dårlig sikt, det var derfor ikke mulig med helikopter. Så pasienten måtte bæres ut av fjellet ved hjelp av båre. Det var et krevende område å bære i, med bratt og ulendt terreng og mannskapene ble satt på en krevende, våt og lang prøve med å få pasienten ut av fjellet.
Utpå morgenkvisten var pasienten tatt ut til Bondal i Hjartdal til en ventende ambulanse, skriver Røde Kors i innlegget og retter en stor takk til alle mannskapene som stilte opp i dette krevende og tøffe oppdraget som gikk igjennom hele natta.
De takker også for et godt samarbeid med SAR gruppa, ambulansen, Hjartdal Røde Kors og hyttenaboer som lånte vekk båt til frakt av pasient.