Gå til sidens hovedinnhold

Rånere, bra dere ser alvoret!

Dagens leder

Mange forstår at det er fristende å kjøre en tung demonstrasjon på skjærtorsdag, men det er all grunn til å tro at rånerne taper all anseelse på å kjøre en storstilt aksjon for å holde Storgata åpen nå. Det er flere grunner til det.

Norge og Notodden står i en akutt smittesituasjon hvor ingen vet hvor dette ender. Smittetallene er hvert eneste døgn over 1000. Norske helsemyndigheter advarer oss alle mot å dra på besøk til hverandre, restriksjonene er mange og alvorlige for mange mennesker. Derfor er det viktig at noen rånere nå ser alvoret, trekker alle oppfordringer på Snapchat om Storgata-opprør og avlyser rånetreff med utenbysbesøkende på Notodden skjærtorsdag, slik de sier i dagens Telen.

For dette er så alvorlig at et helt lokalsamfunn må si nei til dette. Dere rånere vil neppe vinne forståelse for at dere ønsker gata åpen om dere gjennomfører denne aksjonen, men derimot kan dere nå gjennom med bønnen om å ikke skjære alle over en kam, om flertallet blant dere nå viser ansvar for den smittesituasjonen vi har i nabokommunene våre og på Østlandet, og dropper aksjonen i Storgata.

Stadig flere politikere og debattanter har dessuten gjort det klart at det ikke handler om kjøringa opp og ned gata, men om unødvendig støy skapt av dundrende basskasser, ATV-er med clutchen inne og bånn gass med et turtall som går gjennom marg og bein – og om støyende traktorer som ikke har noe på «stripa» å gjøre. Denne kampen kan vinnes ved å vise forståelse for smittesituasjonen og samtidig innføre en indre justis i rånermiljøet som hindrer unødvendig støy. Dere har alt å vinne og alt å tape. Vis ansvar for lokalsamfunnet nå!

Rånermiljøet må ta ansvar i smittesituasjonen. Dropp demonstrasjonen!

Kommentarer til denne saken