Gå til sidens hovedinnhold

Ragnhild (36) er den nye festivalsjefen på Kongsberg

Ragnhild Menes er ansatt som ny festivalsjef for Kongsberg jazzfestival.

Det skriver Kongsberg jazzfestival i en pressemelding fredag morgen.

Et samlet styre i Kongsberg Jazzfestival står bak beslutningen om å ansette 36 år gamle Ragnhild Menes.

– Med Ragnhild vil Kongsberg Jazzfestival få en leder med tydelig kunstnerisk retning og vilje, med evne til å videreutvikle organisasjonen samt ivareta relasjoner til både samarbeidspartnere og frivillighetsapparatet, sier styreleder Juel Rye.

Menes får jobben etter Kai Gustavsen, som slutter som festivalsjef for å bli seniorrådgiver i Viken fylkeskommune.

Tidligere markedssjef

Ragnhild Menes er i dag fagansvarlig i Norsk jazzforum, hvor hun blant annet har ledet organisasjonens internasjonale arbeid og vært kontaktpunkt for organisasjonens musikermedlemmer og de norske jazzfestivalene.

Hun har tidligere jobbet som markedssjef i Kongsberg Jazzfestival, sittet i festivalens programkomité i 10 år og har et bredt kontaktnett innen jazz i både inn- og utland.

Menes har en bachelor i kulturarbeid fra Bø i Telemark, og en Master of Science; Cultural Heritage Studies fra Glasgow.

- En ære

- Det er rett og slett en stor ære å få lov til å lede denne festivalen, som både jeg selv og mange andre har et veldig sterkt forhold til, sier Ragnhild Menes, som vil flytte til Kongsberg med mann og to barn fra sitt nåværende bosted i Bærum.

– Det er selvsagt spesielt å ta over en festival midt i en pandemi, men jeg er trygg på at vi sammen skal få til gode ting i 2021. Jeg håper vi kan benytte anledningen til å tenke gjennom hvilken festival vi ønsker å være, med fokus på festivalens kjernevirksomhet, og samtidig lage en inkluderende festival som samler byen, sier hun.

Kommentarer til denne saken