Skareføre gir Røde kors mye å gjøre

FORSTERKET BEREDSKAP: Det er forsterket beredskap på Gaustablikk i påsken. Her er mannskaper fra Oslo, Ullensaker og Hjartdal Røde kors hjelpekoprs. Foto: Hjartdal Røde Kors

FORSTERKET BEREDSKAP: Det er forsterket beredskap på Gaustablikk i påsken. Her er mannskaper fra Oslo, Ullensaker og Hjartdal Røde kors hjelpekoprs. Foto: Hjartdal Røde Kors

Artikkelen er over 3 år gammel

Telemark Røde kors hjelpekorps hadde en travel skjærtorsdag i fjellet til tross for dårlig vær. Skarpt føre på grunn av minusgrader om natta gir mange skader.

DEL

Det skriver Telemark Røde kors i dagens rapport fra påskefjellet.

Skjærtorsdag var bare to timer gammel, da første oppdraget kom inn. Mannskapene fra Nissedal RKH på Kyrkjebygdheia måtte rykke ut til en hytte hvor det var en person med smerter i brystet. Situasjonen ble heldigvis avklart raskt etter at ambulanse kom til stedet og personen kunne bli igjen på hytta.

Skarpt føre

Skjærtorsdag har så langt vært den travleste dagen for vaktstasjonene i Telemark. 20 skader er behandlet, 11 av disse har vært sår/kutt. Tilbakemelding fra mannskapene er dette på grunn av det skarpe føret som oppstår på grunn av minusgrader om natten.

- Vi oppfordrer derfor alle til å være forsiktige hvis man legger ut på tur fra morgenen av, skriver Telemark Røde kors.

Videre har Vinje og Haukeli RKH vært en tur ut i terrenget for å hente en person som hadde skadet seg sør for Haukeliseter.

I tillegg har vi  to oppdrag pågående. Hjartdal er ute på oppdrag med beredskapsambulansen og Nissedal RKH er ute for å bistå med en skade på en hytte.

Øver seg

Når mannskapene ikke er ute på oppdrag eller behandler skader i skisenterne benyttes tiden til øving på førstehjelp, kart og kompass, samt andre situasjoner de kan komme opp i.

 Vinje og Haukeli har vært ute å skaffet seg oversikt over skiløyper og føreforhold, mens Hjartdal har vært ute med mannskaper for teste dekning på nødnett og kjentmannstur for besøkende mannskaper fra Ullensaker RKH, som forsterker beredskapen i Tuddal siste del av påsken.

I og med at Telemark er et friluftsfylke med mye utfart er det også forsterket beredskap i Tinn, med mannskaper fra Oslo RKH og Horten RKH. Disse er stasjonert på henholdsvis Gaustablikk og Kalhovde.

Artikkeltags