Gå til sidens hovedinnhold

- Om vi ikke begynner å bremse pengebruken nå, blir det bråbrems

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som bussjåfør lærer vi at vi må løfte blikket, for å se utfordringer i veien der framme i god tid. Slik er det også nå i kommunen, - vi må se langt fram. Vi trenger noe der framme i Notodden: Flere omsorgsboliger, og det er stort behov for flere ansatte både i barnehagene og skolene for å bekjempe mobbing og for at hvert barn kan få den hjelpen de har rett på, for å få en god barne- og ungdomstid i Notodden. Da blir de også boende her.

For å få til det, må vi begynne å spare nå, hvis ikke blir det bråbrems. Si for eksempel at jeg som bussjåfør kommer inn mot Oslo i hundre kilometer i timen på motorveien, og jeg ser det har stoppet opp i trafikken foran meg. Da må jeg begynne å bremse forsiktig med en gang. Jeg kan ikke vente, for om jeg venter for lenge må jeg bråbremse, og det er ikke behagelig verken for meg eller passasjerene. Slik er situasjon i kommunen nå: Om vi ikke begynner å bremse pengebruken nå, blir det bråbrems, og det er ikke bra for noen av oss.

Derfor støtter jeg forslaget fra Høyre, Venstre, FrP, SV, PDK og uavhengig som ønsker en forsiktig nedbremsing av pengebruken i Notodden kommune. Noe som er best i det lange løp for alle.

Hilsen Benjamin Karlsen, kommunestyrerepresentant for Partiet De Kristne i Notodden.

Kommentarer til denne saken