«Se til Notodden» er et arrangement som vil vise at det er et bredt arbeidsmarked på Notodden, og for å vise hva slags muligheter som finnes!

– Nå er vi snart på maks-kapasitet på antall påmeldte bedrifter, det er 25 stykker! Nå oppfordrer vi alle som er interessert i jobbmarkedet på Notodden til å melde seg på, sier Benedicte Sebjørnsen fra Notodden Utvikling AS (NUAS).

Tørre å satse

Det er mye spennende på programmet 4. august, og blant foredragsholderne er nettopp Ole Christoffer.

– Hva kan vi forvente fra dette foredraget?

– Det blir å fortelle historien om hvordan jeg endte opp med det jeg gjør i dag. Jeg vil fortelle om det å tørre å satse, og å starte noe på egen hånd, forteller Ole Christoffer.

– Var du noen gang usikker på om du skulle satse her på Notodden?

– Nei, det var jeg faktisk ikke usikker på. Heldigvis – for det har jo gått veldig bra!

Fra kontoret til gården

Ole Christoffer vokste opp på Nerø gård, hvor faren drev kornproduksjon. Da Ole Christoffer var ferdig med videregående gikk turen til Ås for å studere på NMBU (som da het Ås Landbruksskole).

– Jeg tok utdanning som økonom, og endte opp med å jobbe for blant annet Skagerak Energi og Minox i årene etter. Her jobbet jeg i hovedsak med prosjektledelse, og det ble som regel å jobbe på kontor, forteller han.

Etter hvert skulle han overta gården, og da ble hverdagen helt annerledes.

– Jeg tok over, og drev den som før i starten. Etter hvert syntes jeg det ble litt kjedelig, og tenkte at jeg ville gjøre en endring – da ble det fruktproduksjon istedenfor. Nå er det jo også sider-produksjon her, og vi tar imot folk på omvisning på «sidersafari». Etter hvert vil vi prøve å få til et serveringssted her med utsikt over åkeren og Heddalsvannet.

Det er mange planer for Nerø, og gründeren i Ole Christoffer kommer stadig fram – nå vil han også inspirere andre til å gjøre det samme.

Våg å se til Notodden

Benedicte Sebjørnsen fra NUAS og Anne Lene Semb fra Notodden kommune ser veldig fram til arrangementet, og til Ole Christoffers foredrag.

– Dette er et kjempegodt eksempel på gnist og pågangsmot, noe jeg vil si er karakteristisk for Notodden. Vi håper at flere kan våge å se til Notodden, sier Sebjørnsen engasjert, og legger til at NUAS er til stede som veileder og kontaktpunkt dersom noen har en drøm om å starte opp noe på egen hånd.

Trenger alle mulige utdanninger

Anne Lene Semb er kommunikasjonsrådgiver i Notodden kommune, hun forteller at i kommunen er det mellom 1200-1300 arbeidsplasser.

– Det er veldig mange som ender opp med jobb hos oss! Jeg synes det er viktig å belyse at det er mye variert arbeid i kommunen, og vi trenger mennesker med alle slags utdanninger.

Lærerikt og sosialt

Ellers i programmet er det mye annet spennende, og Sebjørnsen påpeker at dette er en sjelden mulighet for å både utforske jobbmuligheter og å være med på en sosial happening.

– Det vil være lyn-presentasjoner fra en rekke bedrifter, i tillegg vil for eksempel Stig Olav Kasin komme og fortelle om både erfaringer med hva som er viktig når man skal ansette noen og komme med råd til de som søker jobb. Han har i løpet av 15 år i arbeidslivet ansatt 1000 personer fra 40–50 land!

Alt fra Notodden videregående skole, til Akari som er et reklamebyrå, til Birkeland skaperverksted vil være der.

– I tillegg vil det være mye sosialt! Det er ikke alt jeg kan si offentlig enda, men jeg kan røpe at et av de mest lovende bandene under årets bluesfestival vil gi en eksklusiv minikonsert i amfiet på Bok & Blueshuset. Også blir det mingling og hagefest – dette vil du ikke gå glipp av forteller hun engasjert.

Synes du dette hørtes interessant ut, så kan du melde deg på www.notodden.no.