Gå til sidens hovedinnhold

Øl-etikett skaper engasjement

Øl opptar mange, men også en øl-etikett kan skape stort engasjement. Det er Fjellbryggeriets nye etikett et godt eksempel på. Etiketten har både rosemaling, fjelltopp og hveteaks som symbolikk. Noen få har innvendinger, men stort sett er det rosende kommentarer.

For abonnenter

-Hva synes du om de nye øl-etikettene våre? spør Tuddal høyfjellshotell på sin facebookside. Responsen lar ikke vente på seg, mange har meninger om etiketten. I skrivende stund har 307 klikka seg inn på saken, 47 har kommentert og tre har delt etiketten.

Identitet viktig

En av kommentarene lyder slik: -Jeg er i prinsippet mest glad i enkle etiketter à la Vinje Bryggeri. Men, når dere lager en kompleks etikett, så synes jeg dette er veldig bra med, fine og rene fargekombinasjoner, tydelige referanser til rosemaling og med – antar jeg – Gaustatoppen i bakgrunnen, eller på toppen av etiketten, for å være presis

Tuddal Høyfjellshotell svarer: -Jeg ser poenget ditt, og etiketten var «enklere» tidligere. Men vi synes det er viktig med identitet, og ølet produseres på Tuddal Høyfjellshotell i hjertet av Telemark, hvor rosemaling preger stort sett alt av interiøret. Og det er helt riktig at det er Gaustatoppen og Gaustaknærne på toppen av etiketten, akkurat slik den ser ut fra vår side av fjellet.

Bruker dialektord

En annen kommentar sier: -Etiketten fin, selv om jeg syns det blir litt «too much» for å si det på nynorsk. Tar seg sikkert godt ut når flaske og innhold ses på i sammenheng. Lykke til!

Svaret fra hotellet er at vi er litt «too much», og vi liker det. Og jeg tror den vil synes godt i hyllene på vinmonopolet

Flere henger seg på med rosende kommentarer, og lurer også på hva Såmt betyr. Hotellet forklarer at Såmt er et dialektord fra Telemark og betyr disig/uklar, slik som denne ølen er.

Dyktig grafiker

-Synes de er flotte, hvem har laget dem? Frodig og lubben, lyder en kommentar.

-Det er Cecilie Kyllingstad, den super dyktige grafiske designeren deres, som har tegna etiketten. Videre forklares det at Weissbier er øltypen som er et lett hveteøl. Dette er bryggeren sin favoritt øltype, skriver Tuddal Høyfjellshotell, og takker for alle tilbakemeldingene.

Kommentarer til denne saken