Bergbys driver videre

Bergbys konkurs

Bergbys konkurs

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Et nystartet selskap fører driften av den lokale restaurantkjeden Bergbys videre. Målet er å starte opp igjen allerede neste uke.

DEL

Sverre Ødegård og Atle Isaksen fra veikrokjeden Heimat går inn som hovedakjsonærer i det nyopprettede selskapet «Bergbys drift», som skal føre driften av Bergbys videre.

Det opplyser Ødegård til TA.

Selskapet har kjøpt tilgang til boet av banken, og vil etter planen starte opp driften igjen allerede til uken.

Har trua

- Vi ble kontaktet av en gruppering som jobber for videre drift av Bergbys, og siden vi driver i bransjen var dette interessant for oss å se nærmere på, sier Ødegård.

Han forteller videre at de har tro på en fremtid for kjeden, og at det er viktig å videreføre merkevaren Bergbys.

Ansatte til møte

- Vi er i dialog med gårdeiere om nye leiekontrakter, og til helgen vil vi innkalle de tidligere Bergbys-ansatte til et møte der vi vil redegjøre for våre tanker og planer for framtiden, sier Ødegård.

Bergby hadde 120 ansatte med tre restauranter i Porsgrunn, en i Skien, en i Bamble og en på Notodden. Det er foreløpig usikkert om alle de seks restaurantene vil fortsette driften, men Ødegård sier til TA at de i alle fall vil drive tre eller fire av dem videre.

Heimat er det samme selskapet som har vist interresse for å starte kafedrift i Notodden jernbanestasjon, med planer om oppstart en gang over nyttår.

Ødegård og Isaken kommer fra Svai-gruppen AS, og vil sitte med 75 prosent eierandel i det nye selskapet. Bergbys-gründer, Hans Ole Bergby, vil sitte med 20 prosent eierandel, mens Terje Wold sitter med 5 prosent.

Svai-gruppen AS omsatte for 35 millioner kroner i fjor, og hadde et resultat på cirka 2,5 millioner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken