RJUKAN ARBEIDERBLAD: I går snødde det nesten hele dagen, og det kom ca. 10 cm nysnø, og det meldes det om mer snø før helga.

Samtidig er det kuldegrader i fjellet, og værmeldinga er god fra fredag ettermiddag.

Det innebærer at det er topp forhold for alpint på Gausta skisenter. Det er også mulig å ta på seg langrennsskia, takket være nysnø og kuldegrader.

– Det ser ut til at kulden har holdt godt på snøen som kom i går, så det er et fint lag med styresnø ute i bakkene.

Bakkemannskapet har vært ute i utvalgte bakker, men har latt flere bakker stå urørte, opplyser Gausta Skisenter på fnugg.no.

– Vi gjør oppmerksom på at det ikke er kveldskjøring i dag eller i morgen. Det er kveldskjøring på lørdag fram til klokka 20, opplyser de.

Stenger heiser

Gausta Skisenter er inne i den siste uka med åpent skianlegg hele uka, og etter kommende helg, vil skisenteret kun være åpent i helgene fra fredag til søndag resten av sesongen.

Etter en periode med mye vind og varme temperaturer, har det smeltet en del snø utsatte steder. Det betyr at man nå stenger flere heiser for sesongen.

Det gjelder Utsikten, Tinnheisen, Vatnedalsheisen, Vatnedal 2 og Fjellheisen, mens Fyrieggheisen nå går til mellomstasjonen.

Resterende heiser i skianlegget vil være åpent så lenge som mulig og da selvfølgelig med værforbehold. Forventet sesongslutt er søndag 25. april.

– Forholdene i bakken er gode – spesielt i de bakkene vi har et godt grunnlag med kunstsnø. Det er kalde, vinterlige temperaturer, som holder seg på minussiden gjennom hele dagen, sies det på fnugg.no.

Ifølge meteorologene blir det sol og oppholdsvær på ettermiddagen.

Fram mot helgen skal det snø i perioder, men hele helgen er det meldt en kjempehelg, ifølge Meteorologisk institutt.