Fortsatt slokking av skogbranner – mer tordenvær i vente

En TA-tipser melder om kraftig røykutvikling ved Rundkolltårnet, som ligger ca 15 km øst for Drangedal sentrum i luftlinje.

En TA-tipser melder om kraftig røykutvikling ved Rundkolltårnet, som ligger ca 15 km øst for Drangedal sentrum i luftlinje. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det brenner fredag fortsatt en rekke steder i Sør-Norge, særlig i Telemark og Agder. Senere fredag er det ventet mer tordenvær, ifølge meteorologene.

DEL

(Telemarksavisa) Det ble registrert hele 11.000 lynnedslag torsdag, opplyser Meteorologisk institutt – og dette var skyld i mange av brannene.

En TA-tipser melder om kraftig røykutvikling ved Rundkolltårnet, som ligger ca 15 km øst for Drangedal sentrum i luftlinje.

Rundkolltårnet er et gammelt nedlagt brannovervåkingstårn.

– Det blir mer tordenvær i ettermiddag og kveld. I helgen er det mest sannsynlig kun områdene nord på Østlandet og sør i Trøndelag som er utsatt, skriver meteorologene på Twitter.

Fredag formiddag jobbet brannmannskaper i Telemark med slokking av mellom 10 og 15 branner, opplyste overbrannmester Jørn Halvor Ufs til NTB.

Tre av brannene i Telemark ble regnet som større. Det var ved Elgsjø i Notodden, Mensvann i Skien og Heivatn i Kviteseid. For det meste dreier det seg om etterslokking.

Etterpå har det også vært utrykninger til skogbranner tre andre steder, ifølge 110-sentralen på Twitter.

Noen tente likevel bål

Det kan virke som ikke alle har fått med seg hvor stor skogbrannfaren er for tiden, for natt til fredag oppdaget brannfolkene bål både i Heddal ved Notodden og Skafså i Tokke.

Ifølge NRK er det fra fredag ikke engang lov å røyke i skog og mark i Telemark

Artikkeltags