Suveren i Sauherad

PÅ'N IGJEN: Hans Sundsvalen tar fatt på sin tredje fireårsperiode som ordfører i Sauherad kommune, etter at Ap fikk suverene 12 mandater i kommunestyret.

PÅ'N IGJEN: Hans Sundsvalen tar fatt på sin tredje fireårsperiode som ordfører i Sauherad kommune, etter at Ap fikk suverene 12 mandater i kommunestyret.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Hans Sundsvalen (58) er en av Telemarks mest populære ordførere. I kveld fikk Sauherad Ap med Sundsvalen i spissen drøyt 40 prosent av stemmene.

DEL

Sundsvalen tar dermed fatt på sin tredje periode som ordfører i Sauherad. Ap får hele 12 mandater i kommunestyret i kommende fireårsperiode.

Ydmyk

–Ap har gjort et kjempevalg. Jeg er ydmyk, og hadde ikke forventet et så godt resultat. Dette er en stor tillit å få, sier Sundsvalen til Telen, like etter at stemmene i Sauherad er telt opp. Nærmest Ap følger Frp, trolig med fire mandater og Sp med fire eller fem mandater.

–Det er naturlig å samarbeide videre med Sp, sier Sundsvalen. Videre har H gjort et godt valg og vil muligens få 3 mandater, mens KrF trolig vil ende som sist med tre mandater, og V som sist med 1 mandat. SV derimot har trolig mistet et mandat og ender med 2. I forrige periode hadde Ap i tillegg til ordfører også alle utvalgslederne.

–Det var tilfeldig, sier Sundsvalen, og legger til at det er for tidlig å snakke om slikt foreløpig.

Populær

–Du ser ut til å være en av Telemarks mest populære ordførere, hva tenker du om det?

–Tenker ikke så mye på slikt nå, nå skal jeg ned igjen og telle stemmer til fylkestingsvalget, avslutter ordfører Sundsvalen. Kommunestyret i Sauherad består av 29 mandater og har i siste periode bestått av 10 representanter fra Ap, 5 fra Sp, 5 fra Frp, 3 fra KrF, 3 fra SV, 2 fra H og 1 fra V. Varaordfører i siste valgperiode var Sveinung Lindtveit (Sp), mens Gunhild Ripegutu (Ap) har vært leder i utvalg for næring, plan og teknikk og Torbjørn Omholt (Ap) leder i utvalg for oppvekst og omsorg. Vi presiserer at mandatfordelingen ikke er helt sikker i skrivende stund. Tidligere i kveld kunne Sundsvalen fortelle at det ikke pågår valgvaker i eplekommunen. De fleste er i kommunehuset og teller. I Sauherad går dette fremdeles for seg manuelt.
Årets valgdeltakelse i Sauherad kommune var på drøyt 58 prosent.

Se resultater og mandatfordeling for Sauherad

Artikkeltags