Større fly og flere reisemål fra Notodden

TREKKER SEG UT: Varaordfører Odd Erik Johansen og Notodden kommune trekker seg ut av eieransvaret ved Notodden lufthavn om halvannet år.

TREKKER SEG UT: Varaordfører Odd Erik Johansen og Notodden kommune trekker seg ut av eieransvaret ved Notodden lufthavn om halvannet år.

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Fra neste måned setter Bergen Air Transport inn en ny Cessna-maskin for å frakte passasjerer fra Notodden til Bergen. Etterspørselen er stor og utvidelsen dermed nødvendig.

DEL

–Vi har veldig bra belegg på våre flygninger. Og vi tjener penger på det vi driver med. Derfor vil vi nå utvide tilbudet vårt. Fra neste måned settes en ny Cessna Golden Eagle inn på luftstrekningen Notodden-Bergen. I tillegg vil også antall avganger øke, forteller daglig leder i Bergen Air Transport, Geir Helsten.

Fire til fem

Det lille flyselskapet med 11 ansatte, flyr i dag fire avganger per uke på denne strekningen.
–I første omgang satser vi på å utvide tilbudet med én dag i uka. Så får vi se hvor stor etterspørselen blir, sier Helsten som selv er pilot i selskapet som omsatte for 2,6 millioner kroner i fjor.

Flere destinasjoner

Med et bra belegg på Notodden-Bergen, ser selskapet også på muligheten til å utvide destinasjonstilbudet.
–Kristiansund og Stavanger er aktuelle reisemål for oss. Det kan også bli aktuelt å se på utenlandske destinasjoner, forteller Helsten, som utelukker chartervirksomhet til sydligere strøk.
–Til det er lufthavnen på Notodden dessverre for liten, smiler den daglige lederen. Telen vet at København kan være en mulig destinasjon for flyselskapet.

Fra Geiteryggen

Selskapet som flyr Skien-Bergen, Golden Air, vurderer å kutte sine avganger fra Geiteryggen. Det kan bety enda flere reisende fra Notodden i tiden fremover.
–Ja, vi kommer til å sette inn en stormoffensiv for å overta kundene fra Skien og Geiteryggen. Det er ikke aktuelt for oss å sette inn fly fra Skien til Bergen, sier Helsten som legger til at andre aktører naturligvis kan komme på banen på strekningen fra Skien til Bergen.
- men kommunen trekker seg
Notodden kommune har bestemt seg for å trekke seg ut som driver av Notodden lufthavn. Fra årsskiftet 2002/2003 er det et åpent spørsmål om hvem som står for driften.

–Vi taper penger på driften av flyplassen. Det er hovedgrunnen til at vi trekker oss ut av eieransvaret, sier varaordfører i Notodden kommune, Odd Erik Johansen.

Andre eiere

Det koster å drive Notodden lufthavn. Johansen mener kostnadene beløper seg til omlag 1,6 millioner kroner i året.
–Honorar til brannvesenet er en av flere store utgifter. På inntektsiden kan landingsavgifter nevnes. Uansett, det har vist seg å være lite lønnsomt for oss, sier varaordføreren.
–Slik vi ser det har vi to veier å gå. Enten et salg til interesserte kjøpere, eller å danne et aksjeselskap med utgangspunkt i eierinteresser i flyplassen, sier Johansen.

Planer

Kommunestyret i Notodden har likevel besluttet å støtte driften av lufthavnen nå i 2001 og 2002, samtidig som det arbeides med en videreutvikling av lufthavnen med eventuelle andre eiere - og driftsmodeller. Planen vil bli forelagt kommunestyret i løpet av høsten. Kommunen er svært godt fornøyd med Bergen Air Transports bruk av flyplassen, og ser svært gjerne at selskapet utvikler og øker sitt rutetilbud.

Artikkeltags