Spektakulære scener i vente

BIG AIR: Neste fredag brake det løs på Nybrua i Sølvbyen. (pressefoto/illustrasjon)

BIG AIR: Neste fredag brake det løs på Nybrua i Sølvbyen. (pressefoto/illustrasjon)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det legges opp til skikkelig folkefest i Sølvbyen som i år har en lang rekke jubileer å feire.

DEL

Det hele starter lørdag 22. februar med åpning av Kongsberg vinterfestival, en nyskaping som festivalens prosjektkoordinator Wivi-Ann Bamrud både håper og tror vil bli en stor suksess. Åpningen av festivalen markeres med skikkelig fart og spenning.

15 meters gap

For første gang i verden skal det arrangeres Big Air konkurranse for freeski og snowboardkjørere på ei bru. Primus motor for det årlige Snowstock eventet i Kongsberg, Olav Bjella Stavn, sier Nybrua i Kongsberg må stenges i flere dager i forveien.

– Det skal bygges stillas, kjøres på snø og legges løypeprofil. Hoppet får et gap på 15 meter og landingen skal foregå i retning bykjernen, forklarer Stavn.

Et lite X-Games

Snowstock InCity har invitert profilerte norske og utenlandske kjørere, og 12 freeskikjørere og 12 snowboardkjørere skal konkurrere i hver sin grein om en premiepott på totalt 60 000 kroner.

– Dette blir som et mini X-Games, sier Espen Andreassen. Han er rennleder og ansvarlig for sikkerhet og gjennomføring av konkurransen.

– Vi ønsker å invitere både lokale kjørere og utenlandske kjørere. Andreassen legger til at sikkerheten til kjørerne er prioritet 1, og at ingen skal lande i elva.

Kommer på TV2

Arrangørene lover at alle skal få med seg kjørernes løp i reprise, for det skal vises i slow motion på monitorer på arenaen.

– TV2 Sport skal dekke arrangementet, og vise et sammendrag av konkurransen noen dager senere. Vi forventer at flere tusen tilskuere dukker opp, sier Stavn.

Ideen kom for noen år siden, og nå mente man de var en god anledning med de mange jubileene i byen.

Gratiskonserter

Kongsberg starter i år oppkjøring til 400-års byjubileet i 2024. I tillegg er det flere store og mindre industribedrifter i byen som har jubileum i år, alt fra 200-års jubileer til tosifrete antall jubileumsår.

Samme kveld som Big Air konkurransen blir det blant annet gratiskonsert med Kaveh, Lars Vaular og Morten Abel. Tidligere på dagen legges det opp til en rekke aktiviteter i byen, og slik fortsetter vinterferieuka i sølvbyen over Meheia.

Artikkeltags