Gå til sidens hovedinnhold

Seasick Steve er konge på land

Artikkelen er over 18 år gammel

For første gang siden han flyttet til Notodden fra USA med sin familie og hele sin musikalske arv, entret han scenen på Bellman onsdag kveld til en helaftens konsert i regi av Notodden Bluesklubb.

En fullsatt Bellman pub fikk en musikalsk leksjon som vi sjelden opplever fra en norsk scene. Med egne låter og ord som fortalte en mangslungen historie om en mann som har opplevet det meste, - og mer til av det som går an å få putta inn i den boksen vi kaller livet.
Et kvarter over elleve var bandet på scenen etter først å ha fått en leksjon om hvordan hoppe på / av en kuvogn etter et tog i fart og med nødvendig bagasje. Denne filmsnutten blei vist på storskjerm og var en stor fornøyelse. Forventningene var skyhøye, men da Steve Wold dro i gang sin rå punkete blues, var hjemmeseieren sikret. Dæven døtte for en energi og trøkk. Sittende på en stol med sin 60 talls Fender Jaguar gitar på en scene pyntet med slitte klær fra et tøft uteligger liv - og stålamper, - slike som vi hadde i heimen på og 60 tallet -, blei vi dratt med på en unik reise. Tre timer seinere gikk bandet av scenen. Sammen med Kai Kristoffersen på trommer og J – O Husmo på bass har Seasick Steve & Level Devils gått inn i historien som en av Notodden Bluesklubbs beste konserter.
Takk og takk.

Trond Ytterbø

Kommentarer til denne saken