Om det er de dristige påstandene som gjør at bonden og kremmeren fra Nærbø selger poteter og gulrøtter som varmt hvetebrød på torget en gang i måneden, er det ingen som vet. Men at det er lukrativt å reise rundt hele Sør-Norge og selge grønnsaker fra egen potetbil, er det ifølge jærbuingen selv ingen som helst tvil om.

Gulrøttene virker

Gulrøttene til Njærheim dyrkes i myrjord hjemme på gården hans i Hå kommune, og derfor kaller han dem myrgulrøtter. Det er disse gulrøttene han påstår virker 50 prosent bedre enn potensmedisinen Viagra. Drøy påstand vil mange sikkert mene, men jærbuingen er sikker i sin sak.

- Jeg vet at gulrøttene virker på potensen. Det har jeg selv erfaringer med. Bare spør kona mi hjemme, sier Njærheim, som ikke har barn selv.

- Men fra spøk til alvor, du er ikke redd for å bli misforstått da? Kanskje noen med potensproblemer faktisk tror at disse gulrøttene virker positivt på potensen. Hva sier du eventuelt til disse?

- Jeg mener det jeg sier. Har mange kunder som mener det samme. Hvis noen er i tvil, så lar jeg meg gjerne teste, sier bonden, som eier selskapet som selger grønnsaker fra potetbil over hele Sør-Norge. I alt eier han fire potetbiler og stortrives med å reise rundt og selge grønnsaker. Han omtales som grønnsakenes svar på Sildakongen, og det er en omtale han mener ikke er langt unna sannheten.