Notodden skysstasjon offisielt åpnet

Jørn Christensen åpnet Notodden skysstasjon med et snorklipp.

Jørn Christensen åpnet Notodden skysstasjon med et snorklipp. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ordfører i Notodden kommune, Jørn Christensen, og fylkesvaraordfører Lise Wiik håper det nye terminalbygget er et skritt i retning for fornyede trafikkavtaler og elektrifisering av toglinjene.

DEL

Terminalbygget har en pris på 8 millioner kroner. Daglig er det 115 avganger og ankomster på bussterminalen. 60000 passasjerer bruker togforbindelsen og 600 000 busspassasjerer er innom Notodden i løpet av ett år. I dag åpnet bygget som gir passasjerene tilgang ly, rutetabeller og sanitærforhold.

Sterkt signal

- Dette er et instrument for økt bruk av kollektiv trafikk. Kollektivterminalen er et knutepunkt for reisende mellom øst og vest, men også våre lokale.Vi sastser på kollektivtilbudet som en helhet. Vi har også forventninger til elektrifisering av toglinjene fra Notodden togstasjon og ned hit. Dette er et signal vi sender ut, sier Jørn Christensen.

Lise Wiik håper at arbeidet med å videreutvikle kollektivterminalen.

- Jeg tenker at det ligger mer tilrette for å elektrifisere toglinjene. Vi må fortsette å jobbe intensift med dette. Om det skulle være en fremtid for kollektivterminalen må den elektrifiseres. Det er departementet det står på, forteller hun.

- Midlene til å elektrifisere er noe Rom eiendom, fylkeskommunen og kommunene ikke kan gjøre alene, legger hun til.

Artikkeltags