Gå til sidens hovedinnhold

Ny vennskapsby

Artikkelen er over 13 år gammel

Her signerer ordfører Lise Wiik papirene som gjør Notodden og den polske byen Suwalki til nye vennskapsbyer.

I den polske byens styresal ble den historiske vennskapsavtalen undertegnet tidlig mandag morgen – med representanter fra begge kommunehus til stede under den høytidelige seremonien. Notodden var representert med fem delegater i Suwalki i går. Foruten ordfører Lise Wiik, var også Nina Ødegaard, Helene Brekke, Bjørn Frode Moen og Terje Malm med på reisen til Polen for å videreutvikle samarbeidet de to byene imellom. Store deler av den kommunale administrasjonen i Suwalki var også delaktige i gårsdagens seremoni.

Ønsket velkommen

Suwalkis president, Jozef Gajewski, ønsket de norske delegatene velkommen, og var tydelig stolt av samarbeidet som har utviklet seg i løpet av de siste tre årene.

–Det er en stor ære for oss å ha gjester fra Norge. Det er nå tre år siden første kontakt, og jeg håper dette er starten på en ny æra for begge byer. Det blir spennende å få ytterligere kunnskap om deres forhold, og hvordan kommunen deres arbeider, sa presidenten via sin tolk. På bordet foran partene sto begge lands flagg som et symbol på de tette båndene som nå er knyttet.

Kommentarer til denne saken