Ny flyrute til Kristiansund

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

En ny flyrute er nå satt i gang fra Notodden til Kristiansund. En gang i uka kan man nå sette seg på flyet i Notodden og fly direkte til Kristiansund.

DEL

Den nye ruten betyr også at flytilbudet mellom Notodden og Bergen blir forbedret. Foreløpig er dette en prøveordning i sommer, men det er allerede håp om å kunne starte med to flygninger i uka om kort tid. En time og tjue minutter skal det etter planen ta fra avgang Notodden til ankomst Kristiansund.

God utvikling

–Det har vært en positiv utvikling med bergensruta. Av og til er pågangen så stor at vi må fly med to fly om morgenen. Vi håper på videre utvikling, og mener ruta til Kristiansund er et godt steg i riktig retning, forteller konstituert leder ved Notodden Lufthavn AS, Olaf Flåterud til Telen.
Bergen Air Transport, som står for bergensruta, er det samme selskapet som nå prøver seg på flygninger til Kristiansund. Flåterud er svært fornøyd med måten flyselskapet driver.
–De driver selskapet meget fornuftig. De holder seg på matta, og venter til det eventuelt er behov for større fly.

Kun Notodden

Det er ikke flyruter til Kristiansund fra hverken Geiteryggen i Skien eller Torp i Sandefjord. Dette betyr at det er et stort marked for nettopp denne ruten.
–Mange jobber på oljeplattform utenfor Kristiansund. Nå på den første turen har vi hatt passasjerer blant annet fra Langesund, forteller Flåterud.
–Mange har behov for denne flygningen, og det er viktig at disse blir oppmerksomme på at den eksisterer. Dette er et alle tiders tilbud, fortsetter den konstituerte lederen, som innrømmer at det fortsatt foreligger planer om organisert chartertrafikk fra Notodden.
Notodden Lufthavn AS gir Bergen Air Transport gunstige landingsavgifter i startfasen, for å hjelpe tiltaket i gang.

Helt kurant

Flyplassen på Notodden har i en rapport fra Luftfartsverket blitt karakterisert som vanskelig. Flykaptein Øyvind Kjeilen fra Bergen Air Transport opplever det imidlertid ikke slik.
–Det er helt kurant å lande på Notodden Lufthavn. Det er klart at det ikke er de samme innretningene som på større flyplasser som for eksempel Flesland i Bergen, men det er ikke noe problem å lande et fly her, forteller Kjeilen, som flyr Cessna-flyet 421 Golden Eagle både til Bergen og Kristiansund.

Artikkeltags