Nesten alle i arbeid

<B>STERKE SAMMEN: </B>Nettverket dannet av arbeidssøker Hilde Annie Wikan, arbeidsgiver Eva Sagafoss, Nav-leder Geir Midtbø, Nopro-direktør Marit Kasin, avdelingssjef Trine Brox, arbeidssøker Anne Cathrine Haukvik og arbeidsgiver Finn Olav Øverbø ga Wikan og Haukvik arbeid. De to roser opplegget. <B></B>

<B>STERKE SAMMEN: </B>Nettverket dannet av arbeidssøker Hilde Annie Wikan, arbeidsgiver Eva Sagafoss, Nav-leder Geir Midtbø, Nopro-direktør Marit Kasin, avdelingssjef Trine Brox, arbeidssøker Anne Cathrine Haukvik og arbeidsgiver Finn Olav Øverbø ga Wikan og Haukvik arbeid. De to roser opplegget. <B></B>

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg er så innmari glad. Den måten Nav, Nopro og KappAhl har kommet meg i møte på, er bare så helt fantastisk.

DEL

Det sier Hilde Annie Wikan etter å ha kommet seg i fast arbeid etter ledighet. Hun er en av flere som er svært fornøyd med hvordan nettverk og samarbeid har ført til sikre, gode arbeidsplasser. Nav, Nopro, den enkelte arbeidssøker og arbeidsgivere skaper resultater sammen. Resultatene er oppsiktsvekkende.

Fra ledighet til jobb

20 arbeidsledige sluttførte en plan for arbeid i 2. kvartal. 13 er fast arbeid, fire er under utdannelse. Det gir en score på 85 prosent.

– Vi er svært fornøyde med dette resultatet som også et en forbedring av tallene vi hadde i 1. kvartal i år – tall som også var gode. Dette er ene og alene et resultat av godt samarbeid i nettverket rundt den ledige hvor den ledige selvsagt også spiller hovedrollen, sier Nav-leder Geir Midtbø.

LES OGSÅ: Fikk drømmejobb

Næringslivet sier ja

– Dette arbeidet handler om et vel fungerende nettverk. Vi har opplevd at næringslivet åpner dørene for mennesker som søker arbeid og som kan ha nedsatt arbeidsevne. Det er en veldig god følelse å se at vi lykkes med dette viktige arbeidet for enkeltmennesket og samfunnet, sier Nopro-direktør Marit Kasin.

Følger opp over tid

– Ved Nopro er det samtaler om mål og ønsker, tilpasning, behovsrelatert opplæring og kontakt med mulig arbeidsgiver. Veilederen får et spesifikt ansvar for oppfølging av den enkelte og også i forhold til arbeidsgiver når denne er klar. Vi slipper ikke enkeltmennesket ut av døra og vinker farvel. Vi følger opp i tiden etter at de har startet i arbeid i en seks måneders periode, om nødvendig for den enkelte eller arbeidsgiver fortsetter vi, sier avdelingssjef ved AVI Kompetanse ved Nopro, Trine Brox.

Hele løpet for den arbeidsledige kan handle om ett til to år. Arbeidsgiver gis økonomiske ytelser fra Nav når det er opprettet en match mellom arbeidstaker og arbeidsgiver.

LES OGSÅ: – Utrolig godt å gi service

Ingen søndagsskole

– Så nå er det bare for ledige å komme med ønsker og så innfris de?

– Ja, de kan komme med ønsker og vi har fokus på den enkeltes vilje til å gjennomføre. Vi stiller imidlertid resultatkrav både til den arbeidssøkende og til arbeidsgiver. Dette er ikke en søndagsskole, men et målretta tiltak for å få mennesker i arbeid med oppgaver de selv ønsker. De individuelle behovene og arbeidsgivers behov er avgjørende for oss for om det blir ja eller nei til opplegget, sier Geir Midtbø, svært fornøyd med at enkeltmennesker finner arbeidshverdagen igjen.

Artikkeltags