Gå til sidens hovedinnhold

–Nå er det nok

Artikkelen er over 13 år gammel

–Nå er det nok. Nå må rånerne på Notodden ta et oppgjør med seg selv.

-Dette kan ikke fortsette.
Det sier Tor-Arne Moen i Hydrosgate på Villamoen og samboerparet Inger Lise Ophus og Asgeir Drugli i Kanalveien på Notodden. Natt til i går ble det kastet en stein mot soveromsvinduet til Drugli/Ophus - der også parets yngste barn på ett år lå og sov da ruta knuste. Samtidig fikk Moen på Villamoen kastet inn ruta si i inngangsdøra med en brostein. Også hans barn var hjemme da steinkastingen skjedde

Alle tre ser nattas hendelser i lys av deres engasjement - Drugli for gågate i politikkens verden - og Moens lange og kraftige engasjement for å bli kvitt støyen fra rånerne i byen. Moen er blitt truet på telefonen, og hatt adskillige rånerbiler på fullt volum foran huset sitt. Det har også Drugli og Ophus - som i realiteten er blitt terrorisert i Kanalveien siden første kommunestyrevedtaket om gågate i april. Det har handlet om oppskrapede biler, om trusler på pairlapper i garasjen - og nå altså knusing av soveromsvinduet. Samboerparet følte seg i sommer så uttrygge at de fikk hjelp av gode venner til å hjelpe til med vakthold, slik at de selv skulle få sove. De har politiameldt hendelsene, men Drugli som varaordfører har ikke gått ut i offentligheten før nå.

–Jeg hadde ikke lyst til å stigmatisere en hel gruppe ungdom. Men nå er dette blitt så systematisk at innbyggerne i Notodden må få vite at folkevalgte i Notodden, og andre som tør å si noe, blir utsatt for mafiametoder på denne måten. For det er ikke guttestreker lenger å pælme svære steiner så ungene i huset kan bli skadet. Det er enkeltpersoner i dette rånermiljøet som nå ødelegger for hele gruppa. Nå må hele dette miljøet ta selvjustis, sier Drugli.

.

Kommentarer til denne saken