Leteaksjon etter savnet mann (21)

Mannskap fra politi og Røde Kors samt helikopter startet søket etter den savnede i 20-årene, sent søndag.

Mannskap fra politi og Røde Kors samt helikopter startet søket etter den savnede i 20-årene, sent søndag. Foto:

HJARTDAL: Da en mann i 20-årene ikke kom hjem etter tur i fjellet, ble det iverksatt leteaksjon, søndag. Store ressurser leter nå etter mannen i området rundt Hjartsjåvatnet.

DEL

(Telemarksavisa) – Det er ikke gjort noen funn ennå. Det forteller operasjonsleder Kjell Reidar Johansen i Sør-Øst politidistrikt overfor TA, like etter klokken seks, mandag morgen.

- Vi har store ressurser ute i området, og det letes med full kraft. Terrenget der det letes er svært ulendt, og det er vanskelig for hjelpemannskapene å ta seg fram, oppdaterer operasjonslederen i 9-tida.

I 12-tiden mandag ble også Sivilforsvaret kalt ut for å bidra i leteaksjonen.

- Vi støtter politiet i søk etter savnet person i Hjartdal. Avdelingene fra Notodden, Seljord og Rjukan er på plass, meldte Sivilforsvaret i Telemark da.

Tur i fjellet

Sent søndag kveld ble det iverksatt leteaksjon etter en mann i 20-årene i Hjartdal. Han kom ikke hjem etter en tur i Mælfjellet, og det var familien som tok kontakt med politiet.

– Han gikk ut på tur cirka klokken 15.00. Moren var sist i kontakt med ham i 17.00-tida, opplyser oppdragsleder Mariann Jore i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Mannen ble meldt savnet før midnatt.

Mannen hadde på seg grønn t-skjorte, grå shorts og sorte joggesko. Mellomblondt hår og ca 172 cm høy.

Mobil

Mannen i 20-årene er kjent i området ved Mælfjell og mobilen hans skal fortsatt være på.

– Han pleier å være ute i en par timer. Han pleier å gå forskjellige ruter opp fjellet, sier Jore til NTB.

– Vi gjør det vi kan for å søke opp telefonen, den slår ut i området, forteller operasjonsleder Kjell Reidar Johansen i Sør-Øst politidistrikt til TA og legger til:

– Det er grunn til å tro at noe kan ha skjedd.

Utvider søksområde

Politiet har satt inn både et politihelikopter og et Sea King redningshelikopter i søket som opprinnelig foregikk i Mælefjell på grensa mellom Hjartdal og nabokommunen Seljord, men søket er mandag morgen flyttet til vestsiden av Hjartsjåvatnet.

– Vi bruker det vi har av ressurser, meddeler Johansen og legger til at de vil bytte ut mannskaper fortløpende.

– Politiet ber folk ringe 02800 ved observasjoner.

Artikkeltags