16-åring kjørte i fjellvegg - sendt til sykehus

HJARTDAL: Ungdommene ba vitner om å ikke ringe politiet.

DEL

(Telemarksavisa) Klokken tre, natt til søndag, fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt i fjellveggen ved Grisesvingen på E134.

Det var til sammen tre personer i bilen, og de pådro seg kun lettere skader, melder politiet.

Sjåføren, en 16-åring, hadde naturlig nok ikke et gyldig førerkort. Han ble kjørt til sykehus i ambulanse, forslått. 16-åringen hadde tatt moren sin bil.

– Det er rimelig spesielt når du er 16 år. Han er ikke kjent for oss fra før. Det blir en dyr lærepenge for ham, sier Trond Egil Groth, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt.

Ba vitner om å ikke melde

Sjåføren er mistenkt for å ha kjørt med promille, og ifølge politiet framsto han svært beruset. Bilen fikk store materielle skader.

En av de andre passasjerene var også 16. Begge deres verger er varslet.

Den siste passasjeren var 18. Passasjerene var en gutt og en jente, og en av dem brakk muligens et bein.

– De må forklare seg om hva de gjorde i bilen. En av disse tre, det er uklart hvem, ba melder om å ikke ringe politiet. Det var en forholdsvis alvorlig ulykke, så vitnene gjorde det rette. Man må hindre slike ulykker, det handler om å redde liv, sier Groth, som er fornøyd med at vitnene meldte fra, slik at ungdommene kan ta konsekvensene av hendelsen.

Sjåføren vil bli anmeldt for i ruspåvirket tilstand, og han vil få en utsettelse på lappen. Han har ikke gitt noen forklaring på hvorfor han tok morens bil.

Det var en tilfeldig forbipasserende som meldte om ulykka.

Veien ble stengt i kort tid, før bilen ble berget.

Artikkeltags