Eldre kvinne funnet død etter brann

Artikkelen er over 1 år gammel

HJARTDAL: En kvinne i 90-årene er bekreftet omkommet etter den kraftige boligbrannen som startet i Hjartdal, torsdag kveld.

DEL

(Telemarksavisa) SISTE: Politiets operasjonsleder melder at en kvinne i 90-årene er funnet i det nedbrente huset, og er bekreftet omkommet. Det var registrert én beboer på adressen. De pårørende er varslet i saken.

- Politiet tar avhør og etterforsker saken videre. Det blir vakthold på stedet i natt, melder operasjonsleder.

Forbipasserende oppdaget brannen

Politiet fikk melding om brannen av en forbipasserende person klokka 21.21 torsdag kveld, og da politiet kom fram til adressen sto det åpne flammer ut av huset. da nødetatene kom til stedet sto huset i full fyr.

Naboer kunne fortelle politiet at det bodde en eldre kvinne på adressen, men hun var ikke gjort rede for da brannmannskapet jobbet på stedet.

Brannen er lokalisert til området ved Kåsa hyttepark, like før Hjartsjåvatnet.

- Det skal være en person som bor på stedet. Denne er ikke gjort rede for per nå, lød oppdateringen fra politiet klokka 22.00 torsdag kveld.

Gikk tomme for vann

Litt før klokka 23.00 lå røyken tykk flere kilometer nedover dalen. Brannvesenet gikk tomme for vann og slet med å fylle magasinene sine.
Begge tankbilene forlot stedet for å fylle/lete etter et sted de kunne fylle vann.

Alle nødetater er på plass og brannmannskaper fra Notodden og Seljord holder på med slukkingsarbeidet. Sent torsdag kveld hadde de fortsatt ikke fått full kontroll over flammene.

Elling Krosshus i Notodden brannvesen sa at det ikke var noen fare for spredning så lenge været holder seg og det ikke blåser.

Klokka 23.30 sa operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt at brannen var så å si slukket.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til brannen.

Artikkeltags