Ung i Telemark 2015

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I uke 9-11 vil Ung i Telemark 2015 gjennomføres på alle ungdomsskoler og videregående skoler i Telemark.

DEL

Ung i Telemark 2015 er en levekårsundersøkelse som vil gi en oversikt over den lokale oppvekstsituasjonen blant ungdommer i fylket. Rundt 10 000 elever vil få tilbud om å svare på undersøkelsen. Spørsmålene dekker temaer som skole og fritidsaktiviteter, forhold til foreldre og venner, psykisk helse, nettverk og selvbilde, rusmiddelbruk med mer.

Alle ungdomsskolene og videregående skolene trinn 1 vil delta i undersøkelsen. I tillegg vil Nome videregående skole, Notodden videregående skole, Vest-Telemark videregående skole og Skien videregående skole gjennomføre undersøkelsen på VG2 og VG3.

Undersøkelsen er et samarbeid mellom Telemark fylkeskommune (team folkehelse og avdeling for videregående opplæring), KoRus - Sør, Høgskolen i Telemark og kommunene i Telemark. Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring, NOVA, har det faglige ansvaret for undersøkelsen.

Resultatene fra undersøkelsen vil bli presentert i en fylkesrapport. Rapporten lanseres på en to-dagers erfaringskonferanse 21.-22.oktober 2015 på Kragerø Resort. Undersøkelsen er tenkt gjentatt hvert tredje år.

Artikkeltags