Norges eldste på sparklesykkel frastjålet doningen

Ber pent: – Da jeg glemte å legge sparkesykkelen min i bilen, har noen funnet den og tatt den. Nå håper jeg de kan levere den til Rema 1000 på Tuven slik at jeg kan få den igjen, sier Hans Kvamme.

Ber pent: – Da jeg glemte å legge sparkesykkelen min i bilen, har noen funnet den og tatt den. Nå håper jeg de kan levere den til Rema 1000 på Tuven slik at jeg kan få den igjen, sier Hans Kvamme.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Norges eldste på sparkesykkel, Hans Kvamme (snart 86), fortvilte. Sykkelen ble stjålet. Nå har den kommet til rette igjen.

DEL

Siste: Sparkesykkelen kom til rette igjen mandag 22. september. Det er Hans Kvamme svært lettet over.

– Ja, det er fortvilet. Jeg har to elendige knær og bruker sparesykkelen på handletur i større butikker. Det går kjappere da, sier Hans Kvamme, som omtaler sparkesykkelen som en sprinter for bevegelseshemmede.

Egen generaltabbe

Det var tirsdag han var på Rema 1000 på Tuven for å handle to poser med frosne jordbær. «Reisen» fra bilen og inn til frysedisken gikk både feiende og flott. Han betalte, sparket ut til bilen som sto ved inngangen – da startet dramaet.

– Jeg låste meg inn i bilen, la jordbæra i setet og signerte generaltabben. Jeg kjørte av gårde til Tuddal uten ta med meg sparkesykkelen som jeg hadde satt inntil bilen. Først da jeg kom til Tuddal ble jeg klar over tabben.

Borte vekk

 - Jeg ringte sporenstreks til sjefen på Rema 1000 Tuven og han gikk ut for å se etter den, men borte var den, dessverre.  Nå er jeg med mine dårlig knær ganske fortapt selv jeg kan støtte meg til ei krykke, sier Hans.

- Og for en doning jeg hadde. Denb var gull verdt og tridsbesparende for meg. Beina bærer ikke særlig godt lenger og kirurgen har sagt at det ikke er mye til hjelp å bytte knær. Sparkesykkelen er redningen for meg, sier Hans Kvamme, som humrer over Telens kåring: "Norges eldste på sparkesykkel.

- Ja, jeg er nok kanskje det. Det er om ikke annet noe jeg anbefaler til andre eldre som har blitt dårlig til beins. Trim blir det også, humrer Kvamme.

- Det var nemlig en kvalitessykkel jeg fikk tak i på en tur til Tønsberg. Den ruller utrolig bra og tåler opp til 100 kg, men det er neppe en grense jeg skal være bekymret for. Jeg er vegetarianer, lett som et løv og vil gjerne fare avgårde på sparkesykkelen igjen, sier Hans som håper Telens etterlysning fører sparkesykkelen hjem til Tuddal igjen.

Artikkeltags