- Vi vil ikke ha IS-sympatisører og IS-krigere tilbake til Norge

KRYSTALLKLAR: -  Jeg er glad for at mitt parti har tatt dissens i denne saken. Vi kan ikke tillate at IS-sympatisører og IS-krigere som har arbeidet for terrornettverket skal få komme tilbake til vårt demokrati, sier Frp-leder Einar Iversen.

KRYSTALLKLAR: - Jeg er glad for at mitt parti har tatt dissens i denne saken. Vi kan ikke tillate at IS-sympatisører og IS-krigere som har arbeidet for terrornettverket skal få komme tilbake til vårt demokrati, sier Frp-leder Einar Iversen. Foto:

Av

- Norske statsborgere som har tatt et valg ved å dra til Syria eller områder som IS har kontroll på eller har hatt kontroll på, må ta sin straff ved å måtte bli der. Vi vil ikke ha IS-sympatisører og IS-krigere tilbake til Norge.

DEL

Det sier leder av Notodden Frp, Einar Iversen, i en kommentar til at den norske kvinnen (29) og hennes barn på to og fire år for komme til Norge fra leiren Al-Hol i Syria.

Politisk hestehandel

- Det er Høyre som sitter med statsministeren og jeg føler meg sikker på at hentingen av moren er en hestehandel som er gjort med KrF og Venstre. Grensen er nådd for meg i denne saken og det er ikke slik at vi skal ta hjem mennesker som i mine øyne er landssvikere når de har fått norsk statsborgerskap. En ting er barna som ikke har tatt valg og som har havnet uskyldig i dette, noe helt annet er det å hente hjem en kvinne som har valgt å være IS-sympatisør og en del av denne terrororganisasjonen. Ett sted går grensen, sier Einar Iversen, som helt klart ser at det nå er mye uro innad i Frp etter at partiet ble overkjørt av de tre andre regjeringspartiene.

PST koster

- Kvinner er trolig på norsk jord allerede og skal håndteres av PST. Alt dette koster det norske folk og jeg mener det er prinsipielt feil. Alle vet hva Frp mener i denne og lignende saker. Har noen tatt kontroversielle valg og valgt å bli en del av terrornettverket, må de finne seg i å stå alene og utenfor det demokratiske, norske samfunnet. Vi vil ikke ha disse hjem, sier Einar Iversen.

- Vi må ha en fast håndtering av disse som velger så feil. De kan utgjøre en sikkerhetsrisiko her hjemme. Vi skal ikke ta tilbake IS-krigere og IS-sympatisører som har dratt for å gjøre en jobb for et nettverk som har gjort så mye forferdelig mot sivile, mener Einar Iversen.

Nok er nok

- Det er ikke bare denne saken som utfordrer oss knyttet til om vi skal sitte i regjeringen eller ikke. Vi har bompengesaken som ble druknet i valgkampen og vi har andre saker. Nå ble det sagt i går at det skal settes opp en kravliste fra Frp og den bør etter min mening innfris 100 prosent. Det siste 3/4 året har vi ikke hatt innflytelse på politikken. Da kan det være like greit å sitte i opposisjon, mener Einar Iversen - som på linje med flere andre mener at nok er nok nå. Han vil imidlertid avvente Frps kravliste og hvorvidt den blir 100 prosent innfridd eller ikke. Det er nok kompromisser nå, mener Iversen.

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud vil ikke kommentere om Frp bør gå ut av regjering nå, men er veldig tydelig på at han mener beslutningen om å hente moren og to barn til Norge er feil. Frp har vært tydelige på at de kunne hente barna, men da uten moren.

- Det jeg mener om denne saken tenker jeg i tilfelle å ta internt, sier Bård Hoksrud og henviser forøvrig til hva han har skrevet på sosiale medier.

– Helt uakseptabelt

«Jeg reagerer på at regjeringen nå snur og henter hjem en IS moren som skyver barna sine foran seg. Barn hun har fått etter at hun valgte å tilslutte seg IS. Det mener jeg er helt uakseptabelt og jeg er skuffet over regjeringens kuvending i denne saken», skriver Bård Hoksrud på sosiale medier. Han fortsetter:

«Staten har ikke noe ansvar for å hjelpe personer som har dratt for å tilslutte seg en terrororganisasjon som bruker alle midler for å bekjempe våre verdier og levesett. De må selvfølgelig selv ta ansvar for de valgene de har tatt om å dra. IS-krigerne og deres sympatisører har vendt det norske samfunnet ryggen og kjemper mot vårt land og våre verdier, og IS regimet er et av de verste terrorregimene verden har sett.

Å støtte IS er å støtte halshogging, brenning, voldtekt og drap på uskyldige mennesker. Jeg er glad for at partiet har tatt dissens på denne saken, men dessverre har vi et stort flertall både i regjering og i Stortinget som vil hente disse hjem.»

Artikkeltags