Terje og Sven Tore skal styre den nye fylkeskommunen

Den første fylkesordføreren for det nye fylket Vestfold og Telemark er valg. Terje Riis-Johansen fra Senterpartiet er historisk. Han får med seg Sven Tore Løkslid, Ap, som fylkesvaraordfører.

DEL

Han var imot det nye fylket, han ønsket å beholde Telemark som eget fylke. Det gikk ikke og nå er han valgt til den første fylkesordføreren i det nye fylket. Selv om han formelt ikke trår inn i rollen før 1. januar 2020. Da er det nye fylket på plass.

- Det er en ære å bli valgt til å være den første fylkesordføreren for det nye fylket. Jeg lover å gjøre det jeg kan for å skjøtte vervet og posisjonen så godt som mulig, sier han.

Fylkesutvalget valgt

Tirsdag og onsdag er det nyvalgte fylkestinget på plass i Kragerø for å gjøre de viktigste valgene. Ved siden av valg av fylkesordfører og fylkesvaraordfører er også fylkesutvalg og kontrollutvalg nå valgt.

I fylkesutvalget som blir på 15 medlemmer får Riis-Johansen og Løkslid med seg Mette Kalve, Truls Vasvik, Tone Berge Hansen og Maja Foss Five, Ap, Kathrine Kleveland, Sp, Ådne Naper, SV, Harald Moskvil, MDG, Frode Hestnes, Frp, Gunn Marit Helgesen, Rune Hogsnes og Karoline Aarvold, H, Kåre Pettersen, V og Hans Edvard Askjer, KrF.

Fra før er det klart at Mette Kalvik, Ap, Truls Vasvik, Ap, Maja Foss Five, Ap, Ådne Naper, SV og Arve Høiberg, Ap skal være ledere for sine respektive hovedutvalg.

Petter Berg fra Høyre skal lede kontrollutvalget med Trine Jørgensen Dahl, V, som nestleder, videre medlemmer er Ola Buvik Skedsmo, Frp, Trine Hasselgård Bøe, KrF, Per Kristian Nilsen, Ap, Karin Vaborg Christensen, Ap, Andreas Kjær, Sp.

Artikkeltags