– Vi trenger hver bidige gjest som kommer i sommer, sier Sommarland-direktør Rene Langeveld Sas og smiler. Det har han god grunn til. For parkens eier Parques reunidos har høynet innsatsen for 2018. Sommarland har gått fra fem til sju fast ansatte, med sårt tiltrengt forsterkning i teknisk avdeling.

– Vi tar det som en tillitserklæring fra eierne vår at det blir investert så mye.

Ny kroppssklie

Det er godt over et halvt år til portene åpner igjen, men det er mye som skal skje. Det mest spennende er den nye sklia som kommer et eller annet sted i nærheten av Bøverstranda. Det var i vannparkens egen julekalender at nyvinningen ble avslørt med løsningssetningen «gratulerer med ny attraksjon» på julaften.

– Navnet er ikke klart, men vi vet plasseringen og målgruppa, sier en hemmelighetsfull Langeveld Sas.

Sklia vil være en såkalt kroppssklie på godt over 100 meter og den vil være tilpasset unge fra seks år og oppover.

– Det finnes noen eksemplarer i Europa, men ikke mer enn ti på verdensbasis. Vi har ikke noe lignende her i parken fra før av og det blir den første av sitt slag i Skandinavia, sier direktøren og legger til at den første sklia av denne typen ble tatt i bruk i 2016.

Store oppgraderinger

Det vil ta 26 uker fra byggestart til åpningen av den nye sklia som er produsert av det sveitsiske selskapet Klarer. Av markedsmessige grunner kommer vannparken til å være mer på gli med informasjon senere. 

Det finnes imidlertid ting Langeveld Sas kan si mer om. Blant annet Flow ride eller Sommarlandelva, som for tiden ligger under telt. En oppgradering på rundt fire millioner kroner vil gi et nytt og sømløst underlag som blir sveiset sammen ved hjelp av flammekaster.

– Det blir en betraktelig oppgradering. Vi går fra duk til belegg, så nå blir det slutt på revna duker og skrubbsår.

Sentrifuga, som kom i 2006, vil også få ny farge på utsiden. Utover det fortsetter annet synlig og usynlig vedlikeholdsarbeid i parken som trakk 143 300 badenymfer i 2017.

– Vi satser på å forbli Skandinavias beste og største vannpark, avslutter han.