Brannvesenet prøver å ta seg opp til brannen

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Brannmannskapene har rykket ut til en ny brann i området rundt Kova i Tuddal.

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Brannmannskapene har rykket ut til en ny brann i området rundt Kova i Tuddal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannmannskapene rykker ut til ny brann – denne gang ved Kova.

DEL

Saken oppdateres:

13.46: Det skal ha vært 22 brannhelikoptre i beredskap i dag. Helikoptret som hjelper til i Tuddal er kalt ut på nytt oppdrag så snart de er ferdige på Mydalsfjellet.

13.44: Brannvesenet har nå kontroll på brannen. Helikopteret fortsetter å slukke, slik at brannkonstablene kan starte med etterslukking i fjellet.

13.32: Det skal nå kun brenne i fjellsiden ned mot kraftsenteret på Mydalsfjellet. Helikopteret slipper fortsatt vann over brannen, slik at de skal få slukket den. Brannvesenet håper brannen snart er slukket.

13.28: Brannmannskapene har nå kommet seg til toppen av fjellet.

13.23: Skogbrannhelikopteret har nå sluppet 2000 liter vann over det utsatte området. Brannmannskapene er fortsatt på vei opp fjellsiden, men har foreløpig ikke kommet seg opp til brannen. Det skal brenne på den på toppen og den ene siden av Mydalsfjellet. Helikopteret skal ha fått kontroll på brannen, men henter fortsatt vann i en tjønn på baksiden av fjellet.

12.59: Tre brannkonstabler har reist opp på ATV. Det er fortsatt usikkert hvordan de skal komme seg helt opp til brannen, de må trolig klatre slik brannsjefen meldte tidligere. Helikopteret er nå på vei til område, og skal gi utstyr til brannkonstablene.

Brannvesenet tror nå at det brenner på begge sider av fjellet.

KLATRE: Brannkonstablene som er på vei opp på fjellet må trolig klatre den siste biten opp. Helikopteret vil fungere som håndtlangere og dele ut utstyr til brannmannskapene.

KLATRE: Brannkonstablene som er på vei opp på fjellet må trolig klatre den siste biten opp. Helikopteret vil fungere som håndtlangere og dele ut utstyr til brannmannskapene. Foto:

12.25: Brannvesenet har lokalisert brannen som befinner seg på Mydalsfjellet i Tuddal, men har vanskeligheter med å komme seg opp til stedet.

– Det er så bratt oppe i fjellet at de må klatre opp fjellsiden, forteller brannsjef Stig Selbo.

Brannvesenet har rekvirert skogbrannhelikopter, men på grunn av flere branner i fylket er de ikke sikre på når helikopteret kommer fram. Det er sju stykker fra brannvesenet på vei opp til brannen. De får bistand fra skogbranntropper og sivilforsvaret. Brannen skal være lokalisert på et relativt lite område på nåværende tidspunkt.

PLANLEGGER: Brannvesenet planlegger hvordan de skal komme seg opp til brannen øverst på Myrdalsfjellet.

PLANLEGGER: Brannvesenet planlegger hvordan de skal komme seg opp til brannen øverst på Myrdalsfjellet. Foto:

10.30:

– Vi aner ikke noe om omfanget, men vi har fått melding om en brann som er sett fra Kovadammen. Det er sterk røykutvikling og det lukter i hele området. Noe mer vet vi foreløpig ikke, sier brannsjef Stig Selbo.

Det er sendt ut to biler, et vaktlag på fem som også har med seg ATV for å komme ut i terrenget. Det er en del hytter i området, men det er uvisst hvor det brenner i forhold til disse.

– Det er etablert noen kjøreveier i området, men nå aner vi ikke hvor langt det vil være å ta seg fram til brannstedet, sier Selbo.

Han kaller også inn mannskaper fra skogbrannberedskapen og han håper de igjen skal være tidsnok ute til å begrense brannen slik de har fått anledning til tidligere.

Artikkeltags