Det vil glede både ordfører og en rekke andre i Tinn at visitNorway på sine nettsider har gitt Rjukan et stort oppslag med tittelen: "Den lille norske byen som dro til Hollywood".

Nett-artikkelen dreier seg om filmbyen Rjukan, og forventningene til filmen Snømannen - den første filmatiseringen av Jo Nesbøs bøker om Harry Hole.
Saken tar også opp i seg hvordan byens folk, kommune og bedrifter la til rette for innspillingen, og at naturen på Rjukan er sentral.

- Storslått vinternatur på Rjukan spiller en av hovedrollene i premiereklare Snømannen, heter det i innledningen om filmen som får førpremiere på Rjukan onsdag kveld.
- Filmen har norsk kinopremiere 13. oktober, men allerede nå er det klart at filmen får en betydelig visuell drahjelp fra en norsk natur i praktfull vinterdrakt. Og aller mest prominent – i det minste etter smakebitene fra filmen å dømme – figurerer Rjukan, heter det i saken på norsk turismes offisielle nettsted, som har bortimot 60 millioner oppslag årlig på verdensbasis.

- For publikum utenfor Norge vil det første inntrykket fra Snømannen sannsynligvis være nettopp fra dette området. Den internasjonale filmplakaten viser nemlig en pistolveivende Harry Hole vassende gjennom snøen på det som trolig er Tinnsjøen, leser vi, før andre steder i lokalmiljøet nevnes;  Rjukan sentrum, Rudsgrend og Hydros bygg på Vemork.

- Hjertet i filmen vil være fra Rjukan. Det er for de spektakulære scenene de kommer hit, uttaler e-verkssjef i Hydro Energi Pål Thorud i saken.
I flere uker var 150 filmfolk og over 1700 statister i sving i Tinn og områdene rundt, og de innfødte hjalp til – blant annet med å flytte store mengder snø når behovet meldte seg mot slutten av innspillingen, skriver visitNorway.
- Fra Hydros side har det vært viktig å vise velvilje, forteller Thorud.
- Vi ønsker å stille opp. Det er viktig for Rjukan og verdensarven å få vise seg frem, sier Thorud.

Saken nevner også at den irske filmstjernen Michael Fassbender, stod på ski for første gang under innspillingen på Rjukan.
– Jeg gikk på ski for første gang på Rjukan. Jeg har bare gode minner derfra. Det var en flott innspilling. Det er kanskje en av de jobbene jeg har likt best. Vi hadde det veldig gøy, skryter Fassbender.

VisitNorway er opptatt av filminnspillinger i Norge.
- Det lille samfunnets samarbeidsvilje overfor den digre produksjonen belønnes imidlertid 11. oktober: Da har nemlig Snømannen verdenspremiere på torget på Rjukan, to dager før filmen kan oppleves noe annet sted, kan vi lese, før også lokasjoner i Oslo og Bergen blir nevnt i saken.
- Ting kan tyde på at norske omgivelser generelt er i vinden som åsted for filminnspillinger.

Saken avsluttes med at Valldal og hotellet Juvet Landskapshotell på nordvestkysten av Norge nylig ble nominert til prisen Best European Film Location Award for den visuelle rollen området spiller i den britiske scifi-thrilleren Ex Machina (2015). Vinneren kåres i Europaparlamentet i Brüssel 7. november.