Telefonterrorist skremmer vettet av kvinner

SKREMMER KVINNER: Den 20 år gamle tinndølen er tiltalt for en rekke tilfeller av telefonterror der han truer med kidnapping, voldtekt og drap. Foto: Jarle Pedersen

SKREMMER KVINNER: Den 20 år gamle tinndølen er tiltalt for en rekke tilfeller av telefonterror der han truer med kidnapping, voldtekt og drap. Foto: Jarle Pedersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En mann i begynnelsen av 20-årene har ringt og sagt han skal kidnappe og voldta kvinner, bruke dem som slaver og drepe dem. Han har også sagt han skal voldta barn.

DEL

Den unge mannen fra Tinn må mandag 20. november møte i Aust-Telemark tingrett der han er tiltalt for 19 tilfeller av «for ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs adferd å ha forfulgt en person eller på annen måte krenket en annens fred» og «for i ord eller handling å ha truet med straffbar adferd under slike omstendigheter at trusselen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt».

Kidnapping

Her er tiltalepunktene satt opp i kronologisk rekkefølge.

11. mars – 13. mars 2017: I dette tidsrommet – blant annet midt på natten – ringte han en kvinne og fortalte at hun var kjæresten hans og spurte om de skulle ha sex. Da hun sa nei sa han at han ville binde henne fast. Han spurte om hun ble redd av det han fortalte og sa han ønsket hun skulle være redd. Han sa han skulle utføre oralsex på henne og at han hadde bilder av henne han skulle legge ut på internett.

Han hadde ingen forbindelse med kvinnen fra før, noe som gjelder de aller fleste av tilfellene.

13. mars 2017: Han ringte til en kvinne og sa hun var sexy og spurte når hun hadde sex sist. Han ga henne to valg – gi ham sex eller så ville han fortsette å ringe.

15. mars – 17. mars 2017: Han ringte flere ganger til en kvinne og spurte om personlige forhold og ba henne om seksuelle tjenester. Han sa han skulle kidnappe henne når hun var ferdig på jobb og at hvis hun ikke var samarbeidsvillig ville det bli verst for henne.

16. mars 2017: Klokken 04.40 ringte han til en kvinne og sa han måtte meddele henne at en person var død. Deretter gjentok han navnet hennes flere ganger. Han ba også om at kvinnen måtte besvare ham på hustelefonen sin slik at samtalen ikke kunne spores.

23. mars 2017: Fra denne dato og flere ganger fremover ringte han til en institusjon i Oslo – der det arbeidet flere kvinner. Han spurte om kvinnene var alene og sa han ville komme og pule dem. Han laget også stønnelyder.

23. mars 2017: Han ringte til en kvinne i Lørenskog og spurte om hun var alene på jobb. Han uttalte også «du er helt alene og det er ingen som bor rundt der du er».

24. mars 2017: Midt på natten ringte han til en kvinne og spurte om hun ville ha sex med ham. Han sa også at kvinnen skulle være slaven hans – ellers ville han drepe henne.

28. mars 2017: Han ringte en kvinne som arbeidet på et serveringssted i Nittedal og sa han skulle kidnappe og voldta henne.

28. mars 2017: Han ringte til minst fem bensinstasjoner på Jaren, Skarnes, Jessheim, Lillehammer og i Brumunddal og spurte de ansatte om de hadde gaffateip og sa han skulle voldta dem.

6. april 2017: Klokken fem om natten ringte han til en kvinne som var på jobb og sa han visste hvor hun bodde, hvem hun var, når hun sluttet på jobb og at han skulle voldta henne etter jobben.

11. april 2017: Han ringte en kvinne på jobb og spurte om hun hadde tau og gaffateip og sa han skulle voldta henne.

Skulle voldta barn

13. juni 2017: Han ringte til en bensinstasjon i Ringebu og spurte kvinnen som var på jobb om hun hadde gaffateip og rødsprit. Han spurte om hun hadde en datter og sa «vet du hva jeg skal gjøre med henne?".

15. juni 2017: Han ringte til en kvinne som jobbet på en bensinstasjon på Røros og sa han skulle voldta henne.

17. juni 2017: Han ringte til en bensinstasjon i Trondheim og spurte kvinnen som var på jobb om hun hadde gaffateip og rødsprit. Han avsluttet samtalen med å si «jeg skal forfølge deg».

10. juli 2017: Han ringte nok en bensinstasjon og spurte kvinnen på jobb om hva hun synes om voldtekt.

14. juli 2017: Han ringte til en butikk i Alta som spesialiserer seg på barneklær og fortalte personen på jobb at han skulle voldta et barn.

16. august 2017: Han ringte til et krise- og incestsenter i Alta og spurte etter en kvinne. Og sa han skulle voldta henne.

23. august 2017: Midt på natten ringte han til et omsorgssenter i Gjøvik og snakket med en kvinnelig sykepleier. Han gjorde stemmen skummel og sa han sto med en gammel dame og spurte sykepleieren hva hun trodde han og den gamle damen skulle gjøre nå. Sykepleieren hørte et kvinnehyl før samtalen ble brutt.

23. august 2017: Han ringte til en kvinne i Skien og sa hun og hennes barn ville bli kidnappet.

Artikkeltags